Babblarna - Första Musikalen

Barnens favoriter har blivit en föreställning!

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många, många fler.

Sagt om föreställningen

Färgsprakande glädjepiller förgyllde novembermörkret

Hur roligt kan det bli, kanske någon förälder frågar sig? Figurer som mest säger da-da-da och do-do do gör väl ingen show? Svaret är att det blir en alldeles fantastisk föreställning. Den dansanta och skönsjungande trion på scenen lyckas kombinera eget skådespelande och Babblarnas egna rörelser i en för barnen magisk kombination. Det är roligt, medryckande och stundtals också tänkvärt. Tempot är precis lagom högt och publiken engageras på ett naturligt sätt. Det är barnteater när den är som allra bäst.

Ulricehamns Tidning 22 november 2016

Babblarna – första musikalen gjorde succé på Rosers salonger

Finalen på dansveckan i Skara blev en riktig succé! Närmre 1000 personer såg föreställningen Babblarna – första musikalen på Rosers salonger i lördags.

Babblarna, ett svenskt fenomen som används i den pedagogiska förskoleverksamheten för att göra språkinlärningen rolig, har seglat upp som de allra minsta barnens absoluta favoriter med rockstjärnestatus. Den lekfulla musikalen på Rosers i lördags var inget undantag.

— Det blev verkligen en succé, den första föreställningen sålde slut innan vi ens hunnit annonsera om den, säger Anna Ohlin Ek. Då intresset var stort beslutade vi oss för att köra en extraföreställning, som också den tog slut på mindre än sju timmar. Mig veterligen är det rekord.

Skaraborgs Läns Tidning 170220

Rockkonsert för de yngsta

Kanske är detta det närmaste en rockkonsert man kan komma – för de allra yngsta barnen. 3-5 år är åldersgränsen och de två föreställningarna i Luleå är utsålda. Detsamma gäller när turnén fortsätter till Piteå. Barnen ropar; Bobbo, Diddi, Babba, Doddo, Dadda….

Påminner starkt om, ja just en rockkonsert, bara att publiken är så mycket yngre, kortare, närmast nyligen född. Men att Babblarna har en lika stort stjärnstatus som Håkan Hellström för 30-åringar är med denna musikal bekräftat. Det ropas och sjungs med. Dansas. Ja, Babblarna har vunnit sin publik

Norrbottens Kuriren 10 december 2016

Arrangör som beställt Babblarnas musikal för andra gången

Fantastisk medryckande föreställning – jag har sällan sett så många småttingar och vuxna, dansa & sjunga tillsammans under samma tak!

170526 Britt-Marie Theander, Kultur-och fritidsförvaltningen i Höganäs

Arrangör som beställt Babblarnas musikal för första gången

Tack för föreställningarna. Jag har fått mycket positiv respons från barnen. Det gjorde starkt intryck på dem.

171212 Caroline Teir, Kultur- & föreningshandläggare, Enskede Årsta Vantörs Stadsdelsförvaltning, Stockholms stad

Babblarna fyllde Societetsparken: Som Bruce Springsteen fast för tvååringar

När de mycket populära Babblarna intog Norrtälje var NTs reporter på plats. Babblarna har blivit en stor favorit för småttingar – både hemma och i förskolan.
Arrangören för festen var Kultur- och fritidskontoret.
– Det är som Bruce Springsteen fast för tvååringar, säger Eva Rosén Lundkvist, kultursekreterare på Kultur- och fritidskontoret.

Norrtälje Tidning 170719

Det är mycket som tilltalar barn, allt är positivt hela tiden

Det ryckte i både stora och små ben när succéfigurerna från barnprogrammet med samma namn, Babblarna, kom till Skövde och bjöd på sång och musik.

Under den halvtimmes långa föreställningen bjuds det på både sång, dans och musik när Babblarna och roboten Klonk ska på utflykt för att åka bergodalbana. Och reaktionerna från barnen, i form av skratt, tjut och klappar, låter sig inte väntas på.

— Det roligaste är att möta barnen. De är otroligt engagerade och man får liksom feedback direkt. De har inget filter, säger Emma.

Något hon får belägg för efter föreställningen då långa köer av barn som med tindrande ögon ville krama sina favoritfigurer, ringlade genom foajén.

Skövde Nyheter 171126

Betyg 5 av 5 möjliga

Betyg 5 av 5 möjliga. Rolig musikal för alla oavsett ålder. Det här är medryckande och det är svängig musik. Barnen får dansa och sjunga så mycket de vill. Det som är bra är att alla som uppträder använder sig av teckenspråk och tal samtidigt det ser naturligt ut. Ljudnivån är lagom liksom längden på föreställningen. Det här rekommenderar jag verkligen.

Camilla Käller, På scen 170311

TAKK – tecken som AKK – alternativ och kompletterande kommunaktion – i föreställningen

Idag har jag och Adelina varit på föreställning med Babblarna! Adelina var så förväntansfull, dansade under föreställningen och ropade högt ”Mera” när vi lämnade lokalen! En fullträff.

Det var fantastiskt att sitta i publiken idag och se huvudpersonen Klonk teckna från scen. Adelina svarade med att teckna från sin plats. Tänk om fler evenemang och TV-program för barn kunde använda tecken som en helt naturlig del i sin kommunikation med tittaren eller besökaren – det skulle möjliggöra för fler att ta till sig det de ser och inspirera fler att lära sig teckna.

171209 Tecken som stöd – blogg

Skön tivoliutflykt med Babblarna

Stadens yngsta knattar fick sitt lystmäte väl tillgodosett under lördagseftermiddagen. Då intog musikalversionen av de omåttligt populära Babblarna teatern på Thomas Arena.

De flesta har redan bekantat sig med karaktärerna i förskolans pedagogik och barnen är snabbt med på noterna och den svängigt medryckande showen. Klonk tar ton och lockar fram det bästa ur publiken.
— Det är fantastiskt roligt att vi kan ha Babblarna i Strängnäs en sådan här dag. De är otroligt populära och hade vi inte haft en begränsning på 200 besökare så hade vi med lätthet kunna ta in det dubbla, säger Annika Busch-Palm som är medarrangör på Multeum.
— Det är lättillgängligt, pedagogiskt och roligt. När vi har haft sagostunder på biblioteket och läst Babbelböckerna så blir det alltid fullsatt, säger hon.

Strängnäs tidning 170304

Babblarna lyckas mer än väl

Att engagera en publik bestående av 2-5-åringar är sannerligen inte ett enkelt uppdrag. Babblarna lyckas mer än väl.
När musikalen om Babblarna stannade i Borås så blev det snabbt lapp på luckan. Både ordinarie föreställningen och extrashowen sålde slut.
Och publiken får genom hela föreställningen – till stor förtjusning – hjälpa till. Klonk låter publiken hålla koll på räkningen och det märks på gensvaret i Sagateatern att publiken både känner igen och uppskattar interaktionen.
Föreställningen avslutas med Första låten, innan Babblarna möter upp för kramkalas i foajén. För en målgrupp i den här åldern är det nog allt man kan begära.

Borås tidning – Bt.se 170413

Utan tvekan drog Babblarna längsta strået på Orminge Karneval 2017

Underhållningen stod Mårten Andersson med gäster, Markoolio, Johan KLingwall, Albin Johnsén , Babblarna och många flera för. Många kom och såg artister och jag kan väl säga utan att tvekan drog Babblarna längsta strået, föreställningen passar för hela familjen och de är proffsiga och duktiga på scen.

170603 På scen, Camilla Käller

Torshällas jubileumsgeneral: ”Festivalen kunde inte ha blivit bättre”

De omåttligt populära Babblarna inledde lördagens fest med två föreställningar för de minsta barnen.
— Helt fantastiskt, det kunde inte ha blivit bättre! Så summerar Torshällas jubileumsgeneral Annika Edetun Lahtinen festivaldagarna.
— Jag tror inte jag kan önska mig något mer, säger hon.
Hon är nöjd med artisterna, allt från Babblarna för barnen till Miss Li och Loreen för att nämna några.
— Jag har bara hört positiva kommentarer, superlativ och stolthet och att de tyckt att det varit helt fantastiskt.

E-kuriren 170730

Babblarna sporrar små barns språk

Så kommer robotflickan Klonk in och ungarna är med på noterna. Att fånga upp barn är svårt men här är det inga problem. Koncentrationen lyser.

Det handlar om igenkänning och interaktion, ett koncept som visar sig slå bra. De är nu fullbokade fram till september i år.

Norra Skåne, 27 januari 2018

Figurer som barnen älskar intog scenen

Hur roligt kan det bli, kanske någon förälder frågar sig? Figurer som mest säger da-da-da och do-do do gör väl ingen show? Svaret är att det blir en alldeles fantastisk föreställning. Den dansanta och skönsjungande trion på scenen lyckas kombinera eget skådespelande och Babblarnas egna rörelser i en för barnen magisk kombination. Det är roligt, medryckande och stundtals också tänkvärt. Tempot är precis lagom högt och publiken engageras på ett naturligt sätt. Det är barnteater när den är som allra bäst.

Nwt.se – Ditt Värmland, 12 december 2016

Biljettrusning till musikalen om Babblarna

När biljetterna släpptes i måndags sålde de slut på några timmar.
– Babblarna är galet populära just nu. Som arrangör har jag aldrig varit med om något liknande, säger Martin som själv har en fyraåring hemma i Onsala.

– När jag tog med mig affischer till dagis häromdagen blev kidsen helt vilda. Babblarna har riktig rockstjärnestatus. Jag hade själv ingen aning om att de var så populära.

Att Babblarna är färgstarka sötnosar står väl utom allt tvivel, men det finns ytterligare en dimension bakom succén. För Babblarna är genomtänkt språkträning. Bakom pedagogiken står Iréne Johansson och hennes Karlstadmodell. Det är i nära samarbete med Iréne som Anneli Tisell – kreativt nav i Babblarnas värld- har utvecklat böcker, leksaker, musik och spel sedan 2006.

Kungälvs-Posten 170309

Succé när Babblarna intog Teatern

Samtliga tre föreställningar var utsålda när de populära Babblarna gästade Halmstads Teater med sin musikal på onsdagen. Och det var ingen tvekan om att det var uppskattat – i brist på bättre alternativ fick salongens stolar bli dansgolv för flera av de yngre besökarna.

Hallandsposten 170412

Proffsigt för de minsta på teatern

En positiv första teaterupplevelse för de yngsta. Till allas lycka har uppsättningen valt bort aktörer i plyschkostym och låter Babba, Bibbi och de andra gestaltas av dockspelare. Motorn i musikalen är roboten Klonk som lotsar in barnen i föreställningen. Vi får locka in Babblarna på scen, hjälpa till att hitta deras borttappade saker och välja matsäck. Hela gänget ska nämligen på tivoli. Att låtarna känns igen märks, alla hängde glatt med under den dryga halvtimmen. Det är en framtidsinvestering att ge den här publiken en positiv första teaterupplevelse, för se, det som börjar med Babblarna kan mycket väl sluta med Lars Norén.

Irène Karlbom Häll, Eskilstunakuriren 170418

Anstormning i Säterdalens Folkpark

Vilken anstormning det var hos oss i Säterdalen när Babblarna kom! När vi passerat vårt tidigare barnteaterrekord på drygt 1000 personer, stod det ytterligare drygt 1000 i kö för att komma in. Som tur var kunde vi köra en extra föreställning, så att alla fick se showen. Och vilken härlig show, underbart!

Thomas Jansson, Säterdalens Folkpark

februari 2018

24feb14:00Falun, Kulturhuset kl 11.00 (finns biljetter) & 14.00 (fåtal)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

25feb14:00Katrineholm, Tallåsskolans aula kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

mars 2018

03mar14:00Lindesberg, Lindeskolan Aula kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

04mar14:00Hudiksvall, Kulturhuset Glada Hudik kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

10mar14:00Ängelholm, Jarl Kullescenen kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

11mar14:00Karlstad, Scalateatern Karlstad kl 11.00 (biljetter finns) , 14.00 (slutsåld) & kl 16.00 (fåtal)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

17mar14:00Malung, Orrskogens Folkets Park kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

18mar14:00Torsby, Frykenskolans Aula kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

24mar14:00Härnösand, Härnösandsteatern kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

25mar14:00Sundsvall, Tonhallen kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

30mar14:00Luleå, Kulturens hus kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

31mar14:00Skellefteå, Nordanåteatern kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

april 2018

01apr14:00Umeå, Umeå Folkets hus kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

02apr14:00Örnsköldsvik, Folkan kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

07apr14:00Säffle, Medborgarhuset kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

08apr14:00Gislaved, Glashuset kl 14.00 (fåtal) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

14apr14:00Varberg, Kulturhuset Komedianten kl 14.00 (fåtal) & 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

15apr14:00Helsingborg, Helsingborgs stadsteater kl 11.00 (biljetter finns), kl 14.00 (slutsåld) & kl 16.00 (slutsåld)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

22apr14:00Upplands Väsby, Messingen kl 11.00 (slutsåld), 14.00 (slutsåld) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

29apr14:00Västerås, Västerås konserthus kl 11.00 (slutsålt), 14.00 (fåtal) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

maj 2018

05maj14:00Arvidsjaur, Hotell Laponia kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

06maj11:00Östersund, PB hallen 572 kl 11.00 (fåtal) & kl 14.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

12majalldayTäby, Tibble teater kl 11.00 (slutsåld), 14.00 (slutsåld) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

13maj14:00Västervik, Bökensved Sporthall kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

19majalldayHöllviken, Halörhallen kl 11.00 & kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

juni 2018

17jun14:00Skansen, Sollidenscenen kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

augusti 2018

26aug14:00Skansen, Sollidenscenen kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

Boka föreställning

Medverkande: 3 personer
Ålder: 2-5 år (mindre och äldre barn är självklart välkomna!)
Längd: ca 35 minuter
Publikmängd: Med egen teknik: 150-200 barn (med extern teknik hur många som helst)
Lokal: Gärna en upphöjd scen, sk ”biograf-sittning” med publiken på stolar framför. Spelar vi på en förskola, fungerar en gymnastiksal med barnen på golvet också. Har ni problem med att hitta en så stor lokal, tala med biblioteket eller med kulturansvarig i din kommun. Vid utomhus, publiken på bänkar eller stolar.

Scenyta: Som allra minst 7 meter brett, 6 meter djupt, 2,80 i höjd. Med fördel större. Tre ”stängda” och täckta sidor, dvs barnen ska inte kunna kika in bakom backdroppen. Tak är ett måste om vi är utomhus.

Teknik: Gruppen har med sig egen teknik för 150-200 pers. Vi skickar teknikspec vid extern teknik.
Bygg/rivtid: 2 h vid slutna föreställningar, 2,5 h vid offentliga. 1 h rivtid.

Efter föreställningen minglar vår huvudroll Klonk tillsammans med Diddi bland barnen.

Vid offentliga föreställningar säljer vi böcker, musik och andra produkter till bra pris efteråt.

Vi spelar i hela Sverige, dit vi beställs.

Är ni en förskola och vill gå ihop med en annan, är det inga problem. Vill ni att vi spelar två föreställningar samma dag på samma scen kostar föreställningen 75% av arvodet och en tredje föreställning kostar 50% av arvodet.

För prisoffert och mer information, kontakta Lena Nilsson på mail: scen(at)babblarna.se. Vi nås även på 070-710 39 00. Mail är att föredra.

Medverkande: 
Emma Rickfjord, Magnus Sjögren och Sara Scott.

Alla föreställningar från juni 2017 och framåt.

juni 2017

03jun14:00Orminge Karneval kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

04jun14:00Norrköping, Hörsalen, kl. 10.30 & 13.30LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

10jun14:00Aneby, Folkets Park kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

18jun11:00Festspelen i Piteå, kl. 11.00 & kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

19jun11:00Forum Andromeda, Älvsbyn, kl. 09.00 (sluten) och kl. 17.30 (offentlig)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

juli 2017

01jul11:00Halmstad, The Tall Ships Races, kl. 14.00 (offentlig) Gratis EntréLÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

02jul11:00Stadsträdgården, Lidköping kl 15. Gratis Entré!LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

09jul11:00Säterdalens Folkets Park, Säter kl. 14.00 & kl 15.30LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

19jul11:00Societetsparken, Norrtälje kl. 15.00. Gratis entré!LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

22jul11:00Folkets hus, Kalix kl 11.00 + kl 14.00 + kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

27jul11:00Havsbadsparken, Lysekil kl. 15.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

29jul11:00Torshälla700år! – kl. 13.00 och 15. 00 – EskilstunaLÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

30jul11:00Bergviksmarknaden, Bergvik kl 13LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

augusti 2017

01aug11:00Borggården, Nyköping kl. 11.00 & 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

06aug14:00Parken Zoo, Eskilstuna, kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

10aug14:00Noliamässan, Umeå kl 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

16aug14:00Kulturhuset Kilarena, Kil kl 11.00, kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

19aug14:00Bergs slussarLÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

26aug14:00HusbyfestivalenLÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

27aug14:00Skansen, Sollidenscenen, kl 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

september 2017

02sep14:00Borlänge Folkets park, kl kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

03sep14:00Moraparken, Mora, kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

09sep14:00Folkets Hus, Sandviken, kl. 11.00 och kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

15sep14:00SundsvallLÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

16sep14:00Essägården Folkets hus, Vilhelmina kl 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

17sep10:00Vännäs, kl. 10.30LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

17sep16:00Robertsfors, kl. 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

21sep16:00Värnamo kl 16LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

24sep14:00Uddevalla, Östrabo Teatern kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

30sep11:00Bollnäs, kl 11.00 & kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

oktober 2017

01okt11:00Gävle Konserthus kl. 11 och kl 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

03okt10:00Tranås kl. 10LÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

03okt15:00Åstorp kl. 15Typ av föreställning:Sluten föreställning

07okt14:00Ystad Teater kl. 14 & kl. 18LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

08okt10:00Borås, Sagateatern kl. 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

14okt14:00Alingsås, Alströmerteatern kl. 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

15okt14:00Falkenbergs Stadsteater, kl. 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

21okt11:00Leksand, kl.11 och 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

22okt11:00Jönköpings Teater kl. 11 och 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

28okt11:00Stenungsund, Kulturhuset Fregatten kl. 11.00 & kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

29okt14:00Ulricehamn, Stenbocksskolans aula kl. 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

30okt09:00Uppsala, Fyrishov kl 9.00, kl. 11.00 & kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

november 2017

02nov15:00Nöjesteatern, Malmö kl 15.00 & kl. 17.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

03nov15:00Nöjesteatern, Malmö kl 15.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

04nov10:00Nöjesteatern, Malmö kl 10.30 & 12.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

05nov11:00Lunds Stadsteater, Lund kl. 11.00, 13.00, 15.00 & 18.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

06nov16:00Lunds Stadsteater, Lund kl. 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

11nov11:00Åkersberga, Berga teater, kl. 11.00 & kl. 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

12nov14:00Örebro, Conventum Kongress kl. 14 & kl 16LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

13nov14:00Filipstad (ej offentlig)LÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

14nov14:00HammaröLÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

18nov14:00Oskarshamn, Forum kl. 14 & kl 16LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

19nov13:00Södertälje, Trombon kl. 13 & kl. 15LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

22nov13:00StockholmLÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

23novalldayStockholmTyp av föreställning:Sluten föreställning

25nov11:00Kristianstad kl 11 & kl 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

26nov11:00Skövde, Stadsteatern kl. 11 & kl. 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

december 2017

02decalldayGöteborg, StenhammarsalenLÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

03decalldayGöteborg, StenhammarsalenLÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

09decalldayKungälv, Mimers Kulturhus kl. 14 & kl. 16LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

10dec14:00Lidköping, De La Gardie Aulan kl. 14LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

16decalldayKungsbacka Teater kl 11.00 (biljetter kvar) & kl 14.00 (slutsåld)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

17decalldayVäxjö Teater kl 11.00, kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

27dec11:00Stockholm, Scalateatern kl 11.00 (slutsåld), kl 14.00 (slutsåld) & kl 16.00 (fåtal)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

28dec11:00Stockholm, Scalateatern kl 11.00 (fåtal), kl 14.00 (fåtal) & kl 16.00 (fåtal)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

januari 2018

20jan15:00Glimåkra, SkåneLÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

27janalldayÅland, Mariehamn kl 11.00 & kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

februari 2018

03feb14:00Strömstad, Gymnasiet aulan kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

04feb14:00Trollhättan, Folkets Hus Kulturhuset kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

10feb14:00Karlskrona, Konserthusteatern kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

11feb14:00Kalmar, Kalmarsalen kl 14.00 (slutsåld) & kl 16.00 (biljetter kvar)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

17feb14:00Norrköping, Flygeln kl 14.00 (slutsålt) & kl 16.30 (biljetter kvar)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

18feb14:00Motala, Motala Convention Centre kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

24feb14:00Falun, Kulturhuset kl 11.00 (finns biljetter) & 14.00 (fåtal)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

25feb14:00Katrineholm, Tallåsskolans aula kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

mars 2018

03mar14:00Lindesberg, Lindeskolan Aula kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

04mar14:00Hudiksvall, Kulturhuset Glada Hudik kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

09mar14:00EslövLÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

10mar14:00Ängelholm, Jarl Kullescenen kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

11mar14:00Karlstad, Scalateatern Karlstad kl 11.00 (biljetter finns) , 14.00 (slutsåld) & kl 16.00 (fåtal)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

17mar14:00Malung, Orrskogens Folkets Park kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

18mar14:00Torsby, Frykenskolans Aula kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

24mar14:00Härnösand, Härnösandsteatern kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

25mar14:00Sundsvall, Tonhallen kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

30mar14:00Luleå, Kulturens hus kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

31mar14:00Skellefteå, Nordanåteatern kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

april 2018

01apr14:00Umeå, Umeå Folkets hus kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

02apr14:00Örnsköldsvik, Folkan kl 14.00 & kl 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

07apr14:00Säffle, Medborgarhuset kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

08apr14:00Gislaved, Glashuset kl 14.00 (fåtal) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

10apr09:30SigtunaLÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

14apr14:00Varberg, Kulturhuset Komedianten kl 14.00 (fåtal) & 16.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

15apr14:00Helsingborg, Helsingborgs stadsteater kl 11.00 (biljetter finns), kl 14.00 (slutsåld) & kl 16.00 (slutsåld)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

22apr14:00Upplands Väsby, Messingen kl 11.00 (slutsåld), 14.00 (slutsåld) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

29apr14:00Västerås, Västerås konserthus kl 11.00 (slutsålt), 14.00 (fåtal) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

maj 2018

05maj14:00Arvidsjaur, Hotell Laponia kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

06maj11:00Östersund, PB hallen 572 kl 11.00 (fåtal) & kl 14.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

12majalldayTäby, Tibble teater kl 11.00 (slutsåld), 14.00 (slutsåld) & 16.00 (biljetter finns)LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

13maj14:00Västervik, Bökensved Sporthall kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

18majalldayHöllviken, Halörhallen kl 9.00 & 10.30LÄS MER >Typ av föreställning:Sluten föreställning

19majalldayHöllviken, Halörhallen kl 11.00 & kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

juni 2018

17jun14:00Skansen, Sollidenscenen kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

augusti 2018

26aug14:00Skansen, Sollidenscenen kl 14.00LÄS MER >Typ av föreställning:Offentlig föreställning

Medverkande

Emma Rickfjord

Emma Rickfjord

Säg hej till Emma Rickfjord som gör vår huvudroll Klonk med stor värme och musikalitet.

Emma är sopranen som är van vid att turnera och briljera.

Hon har under flertalet år jobbat för nöjesbolaget Dröse & Norberg där hon spelat såväl dvärg som Snövit och Dorothy i deras stora familjeföreställningar som gått land och rike runt.

Emma är utbildad musikalartist vid Performing Art School i Göteborg men bor och verkar i Stockholm. Kanske har du sett henne skymta bakom Markoolio på en av hans turnéer?
Det är nämligen hennes röst som backar upp hans live-framträdanden.

Skrattet ligger nära till hands för denna Fagersta-födda donna som gestaltar vår genomhärliga Klonk.

Magnus Sjögren

Magnus Sjögren

Magnus Sjögren är multikonstnären med guldstrupen som har många strängar på sin lyra.

Han är den sjungande caféentreprenören som samtidigt bygger och renoverar både hus och möbler.

Magnus har synts i flertalet musikaler sedan scendebuten 1988. Bland många kan nämnas flera olika uppsättningar av Jesus Christ Superstar och Rockmusikalen RENT både på Göteborgsoperan, Göta Lejon och på turné. Grease är en annan fjäder att nämna i den musikal- och revyprydda hatten.

Kanske känner du igen honom från Melodifestivalen där han figurerat både som kör och som frontartist under flertalet år?

Magnus är alltid på gång och alltid på plats. En lösningsorienterad familjefar som vi är så stolta och glada över att kunna presentera i vår ensemble.

Sara Scott

Sara Scott

Nästa person att presentera är Sara Scott.

Sara är inte bara en makalöst duktig artist och skådespelerska – hon är också trilling och har därför en alldeles unik förmåga att förgylla en grupp. Så också vår ensemble.

Sara är väl meriterad och välutbildad och kan titulera sig både teaterpedagog, danspedagog och musikalartist vid Wendelsbergs Teater- och Skolscen, Balettakademin och Performing Arts School.

Hon är också en globetrotter som rest världen runt med kryssningsfartyget Aida samt synts i familjemusikalen Snövit på Maxim och på turné samt i Skansens uppsättning av Värmlänningarna 2016.

Eric Rusch

Eric Rusch

Eric Rusch är vår Babblar-swing.

Han är alltså den som hoppar in lite nu och då och alltid är uppdaterad på rollerna i föreställningen. För att vara swing krävs det där lilla extra och det har Eric.

Han är frilansare från Göteborg, men är numera bosatt i Stockholm och har varit yrkesverksam artist och skådespelare sedan 2003.Utbildad på Wendelsbergs Teater- & Skolscen till skådespelare och teaterpedagog och med ett gäng turnéer och scenproduktioner på fickan.Han har exempelvis figurerat flitigt i olika roller på prisade Astrid Lindgrens Värld, bland annat som Lill-Klippen i Ronja Rövardotter under flertalet år.Är sedan 2014 konstnärligt ansvarig för all teater inom ramen för barnkonceptet ”Valles värld” vid SkiStar AB, i bland annat Åre och Sälen.

Vi är så glada att ha Eric ombord på Babblar-tåget!

My Blomqvist Olsberg

My Blomqvist Olsberg – manus, regi och producent.

Denna mångfacetterade, energifyllda och kreativa kvinna arbetar också som artist och författare och har skapat så mycket som ett 70-tal produkter för barn och unga, bland annat barnfiguren Snårpan med föreställningar, böcker och musik. Hon brinner verkligen för barn och kultur och har som musikalartist medverkat i ”Nils Karlsson Pyssling”, gjort Sverigeturné som Pippi i ”Liten musikal om Pippi Långstrump” samt agerat Findus i ”När Findus var liten och försvann”. 2006 var My på turné i 6 månader med Cirkus Maximum med sin egen figur Snårpan och 2011 turnerande hon med ”Pippi – ett äventyr på is” i rollen som Prusseluskan. Hon har även regisserat ”Ronja Rövardotter” i Kolmården. Hon har gjort flera musikalbum för barn med egenkomponerad musik och har dessutom specialskrivit musik för barn åt Hatten Förlag, med bland annat figurerna ”Ajja & Bajja” och ”Olle & Mia”.

Hon avgudar sin familj, älskar sitt hus och sin trädgård och hennes hortensiahäck är vida känd över hela Ekerö!

Anneli Tissel

Anneli Tisell

Anneli Tisell – låttexter, författare och kreativt nav i Babblarnas värld.

Annelis son Nisse föddes för 19 år sedan med Downs syndrom och är den som inspirerat Anneli att utveckla böcker, leksaker, musik och spel med Babblarna. Allt i ett nära samarbete med Iréne Johansson som grundat Karlstadmodellen och som Babblarnas pedagogik baseras på. Anneli är författare och kreativt nav i Babblarnas värld och har sedan 2006 skapat produkter som kommit alla tusen och åter tusentals mindre barn till så mycket glädje och till hjälp i den viktiga språkträningen!

Anneli hittar man till vardags på Hatten Förlag.

Hasse Sjölander

Hasse Sjölander

Hasse Sjölander – kompositör av Babblarnas musik.

Hasse har jobbat med musik sedan 1997 och turnerat över hela världen med artister som Måns Zelmerlöv, Loreen och Arash. Förutom musiker (främst trummor) arbetar han även som producent och låtskrivare till diverse artister, bland annat Brolle och Sanne Salomonsen. Även ett antal musikaler och teaterföreställningar har haft den stora förmånen att ha Hasse i sitt orkesterdike; ”Singing in the rain”, ”Priscilla” och ”Allt eller inget”. Tillsammans med Johan Rask är det Hasse som komponerat all svängig musik till Babblarna.

Johan Rask

Johan Rask

Johan Rask – kompositör av Babblarnas musik.

Musiker, låtskrivare och producent. Johan jobbar med musik och ljud för allt som överhuvudtaget kan låta; dataspel, reklamfilm, dokumentärfilm, appar, mässor och muséer. Johan har skrivit och producerat musik och ljud för en mängd olika företag, däribland Nationalmuseum, Försvarsmakten, Telia, TV4, Peugeot och Swedbank. Som musiker och keyboardist har Johan bland annat turnerat som fältartist inom försvarsmakten. Men hans största merit måste ändå vara att han har varit med från allra första början av Babblarnas resa. Johan har, tillsammans med Anneli och Hasse, skrivit all musik till barnens favoriter.

Helena ”Äwe” Bäckman

Helena "Äwe" Bäckman

Helena ”Äwe” Bäckman – dockmakare.

Helena är naturdykaren och trädgårdsentusiasten som har arbetat som dockmakare sedan 1995 och varit delägare i produktionsbolaget BLA Stockholm.
Helena har gjort dockorna till SVTs populära ”Höjdarna”, ”Hotell Kantarell”, ”Björnes magasin”, Julkalendern 2004, ”Allram Eest” och långfilmen ”Upp i det Blå”.

I den så uppmärksammade reklamen för Ipren var det Helena som gjorde dräkten till den beryktade ”Iprenmannen”. Även teaterprojekt, konstinstallationer och inblandning i musikvideos har förekommit, bland annat Roxette och Teddybears. Hon medverkar även i mån av tid som dockspelare i TV och reklam och har även jobbat med scenografi, kostym och rekvisita.

Anita Stray

Anita Stray

Anita Stray – kostym, Tut och rekvisita.

I orten Kolsva i Västmanland hittar vi designern Anita Stray som idag skapar barnkläder och accessoarer för barn på företaget Wilma & Morris. Att arbeta med Anita är en ynnest. Hon är alltid lösningsorienterad, glad, tillmötesgående och gör livet lätt för alla som arbetar med henne.
Inom show och teater har hon bland annat gjort kostym till Björns Skifs show på Börsen, Lasse Berghagens show på Prinsen och till artister i schlagerfestivalen.

Ett annat uppdrag Anita haft är att också skapa maskotar, vilket hon gjort åt Skara Sommarland, Ving, Parken Zoo, Friidrotts VM i Göteborg och till flera shoppingcenter i Sverige och i Norge.

Ola Schubert

Ola Schubert

Ola Schubert – Illustration och animation i Babblarnas värld

Illustratören och animatören Ola har varit med ända ifrån början när Babblarnas värld började växa fram. Han animerar film, illustrerar böcker och har ett finger med i spelet i det mesta runt de populära figurerna och deras kompisar. Ola tillsammans med Hannes Hagstrand har illustrerat scenografin till musikalen.

Lena Nilsson

Lena Nilsson

Lena Nilsson – produktionsassistent

Efter 30 år som turnerande artist, bland annat med sånggruppen Avec, vet Lena precis hur det går till på turné och vad som krävs av både arrangör, ensemble och producent. Detta har Lena stor nytta av i det varierande arbetet som det innebär att vara produktionsassistent till ”Babblarna – Första Musikalen”. Lena är västkusttjejen med det bubblande skrattet som även förälskat sig i Stockholms skärgård och som tycker att den duger nästan lika bra som Lysekils granitklippor och färska skaldjur. Hon turnerar samtidigt själv med föreställningarna ”Monica Z & Jag” och ”Stars in Heaven”.

Klas Norén och Tino Rivero

Klas Norén & Tino Rivero – scenografer.

Scenograferna Klas Norén och Tino Rivero var precis rätt män för arbetet för att skapa scenografin till ”Babblarna – Första Musikalen”. Förutom en färgglad dekor som är härlig att se på och som skulle passa både Babblare och ensemble, skulle den gå att få in i turnébilen och vara lätt att snabbt rigga upp och ner.

Klas Norén, denna Linköpingskille som numera bor i Vendelsö och driver sitt företag Setup production som levererar och bygger dynamiska miljöer för underhållning, event, teater och mässor. Förutom ”Babblarna – Första musikalen” har hans uppdragsgivare bland annat varit ”Allsång på Skansen” och samtliga Jerry Williams shower.

Åsa Engman

Åsa Engman – koreograf.

Åsa är koreografen och dansaren som jobbat med allt ifrån barnteater till gigantiska TV-produktioner, musikaler och shower. Förutom koreograf för ”Babblarna- Första Musikalen” är ett axplock ur hennes digra CV Eurovision song contest (både dansare och koreograf), Allsång på Skansen (dansare) Rhapsody in Rock (dansare), Diggiloo (både dansare/kör och koreograf) & Singing in the Rain (dansare). Det finns knappt en scen eller arena i Sverige där Åsa inte satt sina fantastiska dansarfötter och bidragit med sina kreativa, underbara koreografier!

Pressbilder

Pressbilder av Anja Callius:

Pressbilder

Vi som gör föreställningen

Klonk: Emma Rickfjord

Babblarkille: Magnus Sjögren

Babblartjej: Sara Scott

Babblarkille/Babblartjej swing: Eric Rusch

Producent, manus och regi: My Blomqvist Olsberg, Mys Artisteri AB

Koreograf: Åsa Engman

Dockmakare: Helena ”Äwe” Bäckman, Äwe Dockmakare

Scenografi: Klas Norén och Tino Rivero, Setup Production

Kostym, Tut och rekvisita: Anita Stray, Wilma & Morris

Musik och sångtexter: Hasse Sjölander, Johan Rask och Anneli Tisell

Författare och kreativt nav i Babblarnas värld: Anneli Tisell, Hatten Förlag

Illustration och animation i Babblarnas värld: Ola Schubert, Hatten Förlag

Pedagogiken i Babblarnas värld baseras på Karlstadmodellen grundad av Irene Johansson. Läs mer HÄR

Kontakta oss

För bokning kontakta scen@babblarna.se