Babblarna Andra Musikalen - Bibbel Babbel Bubbel


Babblarnas musikalkompisar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och var först med förköp på kommande föreställningar och få kul musikal-nyheter.

Ska vi fira ditt barn från scenen?

Fyller ditt barn eller barnbarn år samma månad som ni ska titta på oss i Babblarna-musikalen? Vad kul! Fyll då i formuläret via länken här nedanför. Där skriver du i barnets namn och hur många år det fyller, tillsammans med stad, dag och tid ni kommer att se musikalen. Hurra och välkommen!

KLICKA HÄR

Psst! Är det dags att sluta med nappen?

Vad bra, skönt och lite läskigt kanske… Kom och se Babblarnas musikal och lämna nappen till någon av Babblarna efter föreställningen och få en kram av Klonk och Diddi på samma gång.

Turnéplan & biljetter

Inga föreställningar inplanerade

Babblarna Andra Musikalen - Bibbel Babbel Bubbel

Dundersuccén med första musikalen och 431 spelade föreställningar har fått en uppföljare!

En färgglad, bubblig, interaktiv, svängig och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans.

Ni får träffa Babba som inte alls vill gå och lägga sig. Tillsammans med roboten Klonk vill Babba bygga en koja som de alla ska sova över i. Men Vovvo är busig och väcker Babblarna hela tiden… Barnen i publiken får dansa och sjunga med till både nya och gamla låtar; ”Bibbel Babbel Bubbel”, ”Grattis-låt”, ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första Låten” och många, många fler.

Sagt om föreställningen

Sonen har lärt sig otroligt mycket tack vare Babblarna. Om språk, färger, saker, motorik – ja, om vad som helst.

”Gillar han också Babblarna?”, brukar andra småbarnsföräldrar fråga mig ibland och syfta på min snart treårige son. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska svara på den frågan. Gillar? Det är ju ett så milt och svagt ord.
Nja, för honom handlar det snarare om en intensivt brinnande passion. Något alltomfattande, som en religion. Men det kan jag inte riktigt svara, då verkar man ju lite knäpp i huvudet som förälder. Men det är faktiskt sant. Det började redan när han var fyra månader och inte ville ligga still på skötbordet. Vi behövde en snabb lösning – och Babblarna hade vi ju hört talas om.

Å ena sidan vill jag inte tänka på hur mycket pengar vi har lagt på de här figurerna. Å andra sidan känns det värt vartenda öre. Sonen har lärt sig otroligt mycket tack vare Babblarna. Om språk, färger, saker, motorik – ja, om vad som helst. Till skillnad från mycket annat på leksaksmarknaden kan jag ärligt säga att varje bok, pussel eller mjukis från Hatten förlag i Danderyd känns som en investering i mitt barns liv och utveckling.
Till förra veckans tidning pratade jag med My Blomqvist Olsberg, Ekeröbo tillika hjärnan bakom Babblarna-musikalerna (som kommer till Ekerö i höst).
Tänk om jag kunde få min treåring att begripa storheten i det här.
Jag har pratat med kungen och drottningen flera gånger. Men å sonens vägnar vill jag ändå påstå att My Blomqvist Olsberg smäller betydligt högre.
En dag hoppas jag att han förstår.”

– 190618 Mälarö Direkt, Daniel Cannervik

Barnen sjöng, klappade takten, gjorde rörelser med händerna och levde sig in i musiken

”Visst kan även en busig tvååring sitta stilla och lyssna fint. Det framkom tydligt när Babblarna uppträdde i Gamleby på fredagen.
Målgruppen noll till tre år låter som en utmaning för alla som har den minsta erfarenhet av småbarn, men när Babblarna gästade Gamleby, hade de barnens fulla uppmärksamhet.
Figurerna är färgglada och roliga. Det märktes att barnen i Gamleby hade full koll på vem som var vem av de olika Babblarna, för när två av dem ännu inte hade kommit upp på scenen, visste barnen precis vilka det var som saknades i samlingen.
Barnen sjöng, klappade takten, gjorde rörelser med händerna och levde sig in i musikalen.”

– 20190301 VT

Betyg: 4/5

”Musikalen är färgglad med bra skådespel och den är svängig med deras härliga Babblarna-sånger. De sjunger och dansar och publiken rycks med hela tiden. Något som är bra är att föreställningen kan även ses av de med hörselskada då de väver in teckenspråk i föreställningen som inte störs på något vis. En föreställning som underhåller både stora och små. Jag kan verkligen rekommendera musikalen som passar barn som känner till Babblarna och är ca 1-5 år.”

 

– 20190429 På scen

Ni lyfte Sommarkrysset till en ny dimension

”Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi, Doddo och Klonk.
Ni lyfte Sommarkrysset till en ny dimension. Stort STORT tack för att ni kom och underhöll ALLA.”

– Henrik von Zweigbergk, producent Sommarkrysset TV4

Proffsig ensemble som alltid presterar på topp

 ”Ville bara tacka för denna helgen! Måste verkligen ge Sara, Emma och Magnus en eloge för deras proffsiga inställning till det här jobbet. Att varje gång prestera på topp är verkligen imponerande.”

– Martin Johansson, turnéproducent på MT Live AB som bokat över 80 föreställningar med Babblarnas musikal 180716

ALLA älskar Babblarna

 ”ALLA älskar Babblarna! Babblarna gästade Parken Zoo under söndagen och hade en fullsatt publik under alla tre föreställningarna. Att dessa färgsprakande små figurer har blivit en stor succé råder det inga tvivel om. Det räckte med att beskåda barnens glada ansikten, som väntade med spänning på sina idoler innan föreställningen började, för att förstå det.”

– Caroline Linnakallio,  Eskilstunakuriren 180625

Jag vill se det igen

 …jag som förälder måste bara säga WOW!!!!!! Mina två pojkar är uppväxta med er, sett filmerna, alla klipp, kan alla sånger, danser osv. Men den riktiga höjdpunkten bjöd ni på idag. Vilken perfekt show. Mina grabbar var/är lyriska! Ni förgyllde verkligen deras dag och troligen för en lång tid framåt då dom kommer berätta för allt och alla att dom sett er. Harrys sa direkt när föreställningen slutade att: Jag vill se det igen.

Mamma Sofie Svensson som besökt föreställningen med sönerna i Helsingborg 180415

Det här är efterlängtat

För första gången stod de små barnens favoriter live på scen. Inte undra på att det var fullsatt på Kulturens hus under Babblarnas första musikal. – Det här är efterlängtat, flickorna har tjatat mycket att få se dem. De kan alla sångerna, berättade Linda Kangas. Jag tycker det är väldigt bra, de är pedagogiska och snälla och så är det väldigt bra musik. Musiken fastnar i huvudet på en gång, sade Linda Kangas.

Norrbottenkuriren 180330

Babblarna – första musikalen gjorde succé på Rosers salonger

Finalen på dansveckan i Skara blev en riktig succé! Närmre 1000 personer såg föreställningen Babblarna – första musikalen på Rosers salonger i lördags.

Babblarna, ett svenskt fenomen som används i den pedagogiska förskoleverksamheten för att göra språkinlärningen rolig, har seglat upp som de allra minsta barnens absoluta favoriter med rockstjärnestatus. Den lekfulla musikalen på Rosers i lördags var inget undantag.

— Det blev verkligen en succé, den första föreställningen sålde slut innan vi ens hunnit annonsera om den, säger Anna Ohlin Ek. Då intresset var stort beslutade vi oss för att köra en extraföreställning, som också den tog slut på mindre än sju timmar. Mig veterligen är det rekord.

Skaraborgs Läns Tidning 170220

Rockkonsert för de yngsta

Kanske är detta det närmaste en rockkonsert man kan komma – för de allra yngsta barnen. 3-5 år är åldersgränsen och de två föreställningarna i Luleå är utsålda. Detsamma gäller när turnén fortsätter till Piteå. Barnen ropar; Bobbo, Diddi, Babba, Doddo, Dadda….

Påminner starkt om, ja just en rockkonsert, bara att publiken är så mycket yngre, kortare, närmast nyligen född. Men att Babblarna har en lika stort stjärnstatus som Håkan Hellström för 30-åringar är med denna musikal bekräftat. Det ropas och sjungs med. Dansas. Ja, Babblarna har vunnit sin publik

Norrbottens Kuriren 10 december 2016

Arrangör som beställt Babblarnas musikal för andra gången

Fantastisk medryckande föreställning – jag har sällan sett så många småttingar och vuxna, dansa & sjunga tillsammans under samma tak!

170526 Britt-Marie Theander, Kultur-och fritidsförvaltningen i Höganäs

Arrangör som beställt Babblarnas musikal för första gången

Tack för föreställningarna. Jag har fått mycket positiv respons från barnen. Det gjorde starkt intryck på dem.

171212 Caroline Teir, Kultur- & föreningshandläggare, Enskede Årsta Vantörs Stadsdelsförvaltning, Stockholms stad

Babblarna fyllde Societetsparken: Som Bruce Springsteen fast för tvååringar

När de mycket populära Babblarna intog Norrtälje var NTs reporter på plats. Babblarna har blivit en stor favorit för småttingar – både hemma och i förskolan.
Arrangören för festen var Kultur- och fritidskontoret.
– Det är som Bruce Springsteen fast för tvååringar, säger Eva Rosén Lundkvist, kultursekreterare på Kultur- och fritidskontoret.

Norrtälje Tidning 170719

Det är mycket som tilltalar barn, allt är positivt hela tiden

Det ryckte i både stora och små ben när succéfigurerna från barnprogrammet med samma namn, Babblarna, kom till Skövde och bjöd på sång och musik.

Under den halvtimmes långa föreställningen bjuds det på både sång, dans och musik när Babblarna och roboten Klonk ska på utflykt för att åka bergodalbana. Och reaktionerna från barnen, i form av skratt, tjut och klappar, låter sig inte väntas på.

— Det roligaste är att möta barnen. De är otroligt engagerade och man får liksom feedback direkt. De har inget filter, säger Emma.

Något hon får belägg för efter föreställningen då långa köer av barn som med tindrande ögon ville krama sina favoritfigurer, ringlade genom foajén.

Skövde Nyheter 171126

Meningsfull underhållning för de allra yngsta barnen är en rätt ny genre på mediafältet

På stadsfestivalen Punkten i Helsingfors möttes två aktörer som satsar på att ge 0-3-åringarna egen, skräddarsydd infotainment: Babblarna från Sverige och BUU-klubbens Piki-BUU.

Meningsfull underhållning för de allra yngsta barnen är en rätt ny genre på mediafältet.

På scen är Babblarna dockor som samspelar med skådespelare. Publiken på Medborgarplatsen fick uppleva Babblarnas färgsprakande musikal Bibbel Babbel Bubbel.
En stor del av innehållet i Babblarnas musikal går ut på att hjälpa barn med tal och uttal och bjuda på språkträning på ett roligt, färgglatt och annorlunda sätt.

– För mig är det jätteviktigt att barnen får det som dom förväntar sig. Det kan ofta också vara den första live upplevelsen barnen har och vi vill göra den så bra som möjlig, berättar Sara Scott. Det bästa med att uppträda är nog att se barnens reaktioner till musikalen, de är så underbart ärliga!

Det var många som ville krama krama sina idoler efter föreställningens slut.

190804 Lisa Smeds, Svenska Yle

Fullsatt när Babblarna kom på besök i Uddevalla 

”Fullsatt när Babblarna kom på besök i Uddevalla.
De små figurerna kan kanske liknas vid rockstjärnor för barnen upp till fem års ålder. Babblarna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo och ytterligare några färgglada figurer är ett färgglatt gäng som just nu är ute på turné i Sverige.”

Bohusläningen 190224

Det var slutsålt och fullsatt när succéföreställningen Babblarna – musikalen bjöd på sång, musik och dans. 

”Barnen jublade av förtjusning när Klonk gjorde entré på scen med sin vänliga och glada personlighet.

Föreställningen var färgglad med mycket positiv energi, sång, dans och svängig musik. Alla sjöng med i texterna, kom med glada tillrop, tjöt och klappade i händerna. Efteråt fick barnen chansen att träffa på Babblarna utanför stora salen och där uppstod ett veritabelt kramkalas med Klonk och de andra figurerna.”

Partille Tidning 180903

Betyg 5 av 5 möjliga

Betyg 5 av 5 möjliga. Rolig musikal för alla oavsett ålder. Det här är medryckande och det är svängig musik. Barnen får dansa och sjunga så mycket de vill. Det som är bra är att alla som uppträder använder sig av teckenspråk och tal samtidigt det ser naturligt ut. Ljudnivån är lagom liksom längden på föreställningen. Det här rekommenderar jag verkligen.

Camilla Käller, På scen 170311

TAKK – tecken som AKK – alternativ och kompletterande kommunaktion – i föreställningen

Idag har jag och Adelina varit på föreställning med Babblarna! Adelina var så förväntansfull, dansade under föreställningen och ropade högt ”Mera” när vi lämnade lokalen! En fullträff.

Det var fantastiskt att sitta i publiken idag och se huvudpersonen Klonk teckna från scen. Adelina svarade med att teckna från sin plats. Tänk om fler evenemang och TV-program för barn kunde använda tecken som en helt naturlig del i sin kommunikation med tittaren eller besökaren – det skulle möjliggöra för fler att ta till sig det de ser och inspirera fler att lära sig teckna.

171209 Tecken som stöd – blogg

Skön tivoliutflykt med Babblarna

Stadens yngsta knattar fick sitt lystmäte väl tillgodosett under lördagseftermiddagen. Då intog musikalversionen av de omåttligt populära Babblarna teatern på Thomas Arena.

De flesta har redan bekantat sig med karaktärerna i förskolans pedagogik och barnen är snabbt med på noterna och den svängigt medryckande showen. Klonk tar ton och lockar fram det bästa ur publiken.
— Det är fantastiskt roligt att vi kan ha Babblarna i Strängnäs en sådan här dag. De är otroligt populära och hade vi inte haft en begränsning på 200 besökare så hade vi med lätthet kunna ta in det dubbla, säger Annika Busch-Palm som är medarrangör på Multeum.
— Det är lättillgängligt, pedagogiskt och roligt. När vi har haft sagostunder på biblioteket och läst Babbelböckerna så blir det alltid fullsatt, säger hon.

Strängnäs tidning 170304

Babblarna lyckas mer än väl

Att engagera en publik bestående av 2-5-åringar är sannerligen inte ett enkelt uppdrag. Babblarna lyckas mer än väl.
När musikalen om Babblarna stannade i Borås så blev det snabbt lapp på luckan. Både ordinarie föreställningen och extrashowen sålde slut.
Och publiken får genom hela föreställningen – till stor förtjusning – hjälpa till. Klonk låter publiken hålla koll på räkningen och det märks på gensvaret i Sagateatern att publiken både känner igen och uppskattar interaktionen.
Föreställningen avslutas med Första låten, innan Babblarna möter upp för kramkalas i foajén. För en målgrupp i den här åldern är det nog allt man kan begära.

Borås tidning – Bt.se 170413

Utan tvekan drog Babblarna längsta strået på Orminge Karneval 2017

Underhållningen stod Mårten Andersson med gäster, Markoolio, Johan KLingwall, Albin Johnsén , Babblarna och många flera för. Många kom och såg artister och jag kan väl säga utan att tvekan drog Babblarna längsta strået, föreställningen passar för hela familjen och de är proffsiga och duktiga på scen.

170603 På scen, Camilla Käller

Torshällas jubileumsgeneral: ”Festivalen kunde inte ha blivit bättre”

De omåttligt populära Babblarna inledde lördagens fest med två föreställningar för de minsta barnen.
— Helt fantastiskt, det kunde inte ha blivit bättre! Så summerar Torshällas jubileumsgeneral Annika Edetun Lahtinen festivaldagarna.
— Jag tror inte jag kan önska mig något mer, säger hon.
Hon är nöjd med artisterna, allt från Babblarna för barnen till Miss Li och Loreen för att nämna några.
— Jag har bara hört positiva kommentarer, superlativ och stolthet och att de tyckt att det varit helt fantastiskt.

E-kuriren 170730

Babblarna sporrar små barns språk

Så kommer robotflickan Klonk in och ungarna är med på noterna. Att fånga upp barn är svårt men här är det inga problem. Koncentrationen lyser.

Det handlar om igenkänning och interaktion, ett koncept som visar sig slå bra. De är nu fullbokade fram till september i år.

Norra Skåne, 27 januari 2018

Om du fått barn någon gång de senaste 10 åren kan du omöjligt ha undgått att nynna med i någon av Babblarnas alla omåttligt populära låtar.

Om du fått barn någon gång de senaste 10 åren kan du omöjligt ha undgått att nynna med i någon av Babblarnas alla omåttligt populära låtar. I skrivande stund har de gjort över 175 föreställningar, och strax efter årsskiftet passerade de 100 000 sålda biljetter.

En skrattgaranterad musikal som blir ett minne för livet för barnen.

– En mamma hörde av sig och berättade att hennes dotter skrattade så mycket att hon ramlade av stolen. Det om något är ett kvitto på att vi har lyckats, avslutar My med ett leende.

Vamé 20200318

Färgsprakande glädjepiller förgyllde novembermörkret

Hur roligt kan det bli, kanske någon förälder frågar sig? Figurer som mest säger da-da-da och do-do do gör väl ingen show? Svaret är att det blir en alldeles fantastisk föreställning. Den dansanta och skönsjungande trion på scenen lyckas kombinera eget skådespelande och Babblarnas egna rörelser i en för barnen magisk kombination. Det är roligt, medryckande och stundtals också tänkvärt. Tempot är precis lagom högt och publiken engageras på ett naturligt sätt. Det är barnteater när den är som allra bäst.

Ulricehamns tidning, 22 november 2016

Well done to all performers

 

Just saw your show in Helsinki for the city festival. I watched online. I do not know or learn Swedish however this was one of the most interesting, professional, fun and lively shows I have seen. I couldn’t take my eyes off the screen. Perhaps I should learn Swedish as well alongside Finnish!
Well done to all performers and ”beyond the scene” people!

David Edwards 190803

Biljettrusning till musikalen om Babblarna

När biljetterna släpptes i måndags sålde de slut på några timmar.
– Babblarna är galet populära just nu. Som arrangör har jag aldrig varit med om något liknande, säger Martin som själv har en fyraåring hemma i Onsala.

– När jag tog med mig affischer till dagis häromdagen blev kidsen helt vilda. Babblarna har riktig rockstjärnestatus. Jag hade själv ingen aning om att de var så populära.

Att Babblarna är färgstarka sötnosar står väl utom allt tvivel, men det finns ytterligare en dimension bakom succén. För Babblarna är genomtänkt språkträning. Bakom pedagogiken står Iréne Johansson och hennes Karlstadmodell. Det är i nära samarbete med Iréne som Anneli Tisell – kreativt nav i Babblarnas värld- har utvecklat böcker, leksaker, musik och spel sedan 2006.

Kungälvs-Posten 170309

Succé när Babblarna intog Teatern

Samtliga tre föreställningar var utsålda när de populära Babblarna gästade Halmstads Teater med sin musikal på onsdagen. Och det var ingen tvekan om att det var uppskattat – i brist på bättre alternativ fick salongens stolar bli dansgolv för flera av de yngre besökarna.

Hallandsposten 170412

Proffsigt för de minsta på teatern

En positiv första teaterupplevelse för de yngsta. Till allas lycka har uppsättningen valt bort aktörer i plyschkostym och låter Babba, Bibbi och de andra gestaltas av dockspelare. Motorn i musikalen är roboten Klonk som lotsar in barnen i föreställningen. Vi får locka in Babblarna på scen, hjälpa till att hitta deras borttappade saker och välja matsäck. Hela gänget ska nämligen på tivoli. Att låtarna känns igen märks, alla hängde glatt med under den dryga halvtimmen. Det är en framtidsinvestering att ge den här publiken en positiv första teaterupplevelse, för se, det som börjar med Babblarna kan mycket väl sluta med Lars Norén.

Irène Karlbom Häll, Eskilstunakuriren 170418

Anstormning i Säterdalens Folkpark

Vilken anstormning det var hos oss i Säterdalen när Babblarna kom! När vi passerat vårt tidigare barnteaterrekord på drygt 1000 personer, stod det ytterligare drygt 1000 i kö för att komma in. Som tur var kunde vi köra en extra föreställning, så att alla fick se showen. Och vilken härlig show, underbart!

Thomas Jansson, Säterdalens Folkpark

Under lördagseftermiddagen intog omåttligt populära Babblarna Alströmerteaterns scen i Alingsås

Över en halv miljard visningar på Youtube, fler än 550 spelade föreställningar med närmare 100 000 besökare. I helgen fick Alingsås besök av det färgglada gänget som roar och språktränar barn. Och visst märktes det att intresset var stort. Biljettkön ringlade ut på gatan utanför Alströmerteatern.

Sorlet i publiken lade sig snabbt då roboten Klonk välkomnade publiken till tillställningen, och jublet steg för varje babblare som presenterades.

Men Babblarna är mer än bara underhållning. Det är också språkträning. Den pedagogiska plattformen är Karlstadmodellen, som riktar sig till barn i tidig språkutveckling.

Alingsås Tidning 20200320

Boka föreställning

Medverkande: 3 personer
Rekommenderad ålder: 2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte kan sitta still.
Längd: ca 40 minuter
Publikmängd: Med egen teknik: 150-200 barn (med extern teknik hur många som helst)
Lokal: Gärna en upphöjd scen, sk ”biograf-sittning” med publiken på stolar framför. Spelar vi på en förskola, fungerar en gymnastiksal med barnen på golvet också. Har ni problem med att hitta en så stor lokal, tala med biblioteket eller med kulturansvarig i din kommun. Vid utomhus, publiken på bänkar eller stolar.

Scenyta: Som allra minst 9 meter brett, 7 meter djupt, 2,80 i höjd. Med fördel större. Tre ”stängda” och täckta sidor, dvs barnen ska inte kunna kika in bakom backdroppen. Tak är ett måste om vi är utomhus.

Teknik: Gruppen har med sig egen teknik för 150-200 pers. Vi skickar teknikspec vid extern teknik.
Bygg/rivtid: 2,5 h vid slutna föreställningar, 3 h vid offentliga. 1 h rivtid.

Efter föreställningen minglar vår huvudroll Klonk tillsammans med Diddi bland barnen.

Vid offentliga föreställningar säljer vi böcker, mjukisdjur, pussel och andra produkter till bra pris efteråt.

Vi spelar i hela Sverige, dit vi beställs.

Är ni en förskola och vill gå ihop med en annan, är det inga problem. Vill ni att vi spelar två föreställningar samma dag på samma scen kostar föreställningen 75% av arvodet och en tredje föreställning kostar 50% av arvodet.

För prisoffert och mer information, kontakta oss på scen(at)babblarna.se alternativt Emil Cardebrant på tel 073-988 35 50  (mail är att föredra).

Medverkande: 
Emma Rickfjord, Diana Ellman, Sara Scott, Emil Molin, Eric Rusch.

Alla föreställningar

Inga föreställningar inplanerade

Medverkande

Emma Rickfjord

Emma Rickfjord

Klonk

Säg hej till Emma Rickfjord som gör vår huvudroll Klonk med stor värme och musikalitet.

Emma är sopranen som under flertalet år jobbat för nöjesbolaget Dröse & Norberg där hon spelat såväl dvärg som Snövit och Dorothy i deras stora familjeföreställningar som gått land och rike runt. Nu senast i en av rollerna i arenaturnén Djungelboken – The Musical.

Emma är utbildad musikalartist vid Performing Art School i Göteborg men bor och verkar i Stockholm. Kanske har du sett henne skymta bakom Markoolio på en av hans turnéer?
Det är nämligen hennes röst som backar upp hans live-framträdanden.

Skrattet ligger nära till hands för denna Fagersta-födda donna som gestaltar vår genomhärliga Klonk som hittills har spelat 194 föreställningar. Och många fler är på ingång!

Diana och Emma delar på rollen som Klonk.

Diana Ellman

Diana Ellman

Klonk

159 cm skånsk positivitet finner vi hos den nu Stockholmsbaserade Diana Ellman.
Hon är utbildad musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg och har en stor passion för löpning och träning.
Under de senaste åren har man kunnat se henne som Pippi Långstrump och Fröken Prysselius på Kneippbyn på Gotland, Dotty i Den Fula Ankungen och som frontande sångerska i Länsteatern Gotlands uppsättning av Hasse & Tages Spader Madame. Vidare i en rad olika krogshower från Piteå i norr till Visby i söder.

Vi är så glada att få presentera Diana som vår Klonk för snart 112e gången. Sprudlande, inkännande och uppmuntrande. Diana har helt enkelt mycket gemensamt med sin karaktär.

Diana och Emma delar på rollen som Klonk.

Sara Scott

Sara Scott

Babblartjej

Sara är inte bara en makalöst duktig artist och skådespelerska – hon är också trilling och har därför en alldeles unik förmåga att förgylla en grupp. Så också vår ensemble.
Denna Babblartjej är den som ständigt pysslar, fixar, snickrar och gör det där lilla extra. En dröm för både publik och ensemblekamrater. Och hittills innehar hon också rekordet på 297 spelade föreställningar under de två år som Babblarnas första musikalresa pågått. Inte illa alls.

Hon är också en globetrotter som rest världen runt med kryssningsfartyget Aida samt synts i familjemusikalen Snövit på Maxim och på turné. Du har också sett Sara i Skansens uppsättning av Värmlänningarna 2016.

Sara är både välmeriterad och välutbildad och kan titulera sig både teaterpedagog, danspedagog och musikalartist vid Wendelsbergs Teater- och Skolscen, Balettakademin och Performing Arts School.

Eric Rusch

Eric Rusch

Babblarkille/swing

För att vara swing i en föreställning krävs det där lilla extra.
En ska alltid vara uppdaterad och på tårna, redo att hoppa in i föreställningen med kort varsel, ha hög energi och stor anpassningsförmåga.

Just det är lilla extra besitter verkligen Eric som inte bara delar på rollen som Babblarkille med Emil utan också är vår swing och hoppar på tåget när det krisar. Då som både Babblarkille och Babblartjej. Fantastiskt, eller hur?

 

Eric är från Göteborg och numera bosatt i Stockholm och har varit yrkesverksam skådespelare sedan 2003.

Utbildad vid Wendelsbergs Teater- & Skolscen har han varit verksam i ett gäng scen- och turnéproduktioner landet över.

Vidare har varit konstnärligt ansvarig för SkiStars barnkoncept Valles Värld i både Sälen och Åre samt varit flitigt anlitat på Astrid Lindgrens Värld under många år.
Många har säkert sett honom gestalta exempelvis Lill-Klippen i Ronja Rövardotter.

Emil Molin

Babblarkille

Drygt 190 cm över jordskorpan kommer ett nytt Babblar-ansikte att kika ut över publikhavet i vår.

Emil Molin är utbildad vid Musikalakademien i Umeå men är född och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm.

Det finns inget Emil inte löser, fixar eller tar sig an med ett leende. Positivism är ett av hans många adjektiv och det är med sprudlande energi som han tar sig an rollen som Babblarkille.

Sedan examen i Umeå 2012 har Emil figurerat i Pippi-teatern på Gotland, i Speleman på Taket på Uppsala Stadsteater och som Black i The Wild Party på Fria Teatern i Stockholm. Bland mycket annat.

Välkommen in i gänget Emil!

My Blomqvist Olsberg

Manus, regi och producent

Denna mångfacetterade, energifyllda och kreativa kvinna arbetar också utanför Babblarna som artist och författare och har skapat så mycket som ett 70-tal produkter för barn och unga. Där i bland annat barnfiguren Snårpan med föreställningar, böcker och musik.

Hon har dessutom medverkat som musikalartist i föreställningar som ”Nils Karlsson Pyssling”, gjort Sverigeturné som Pippi i ”Liten musikal om Pippi Långstrump” samt agerat Findus i ”När Findus var liten och försvann”. Lägg sedan ytterligare ett antal musikaler och uppsättningar till listan så har ni ett axplock av hennes CV.

Dessutom finns, tillsammans med Hatten Förlag, flera musikalbum med egenkomponerad musik för barn med på meritlistan. Ni kanske känner igen figurerna ”Ajja & Bajja” och ”Olle & Mia”?
Hon avgudar sin familj, älskar sitt hus och sin trädgård och hennes hortensiahäck är vida känd över hela Ekerö.

Anneli Tissel

Anneli Tisell

Låttexter, författare och kreativt nav i Babblarnas värld

Annelis son Nisse föddes för 19 år sedan med Downs syndrom och är den som inspirerat Anneli att utveckla böcker, leksaker, musik och spel med Babblarna.
Allt i ett nära samarbete med Iréne Johansson som grundat Karlstadmodellen och som Babblarnas pedagogik baseras på. Anneli är författare och kreativt nav i Babblarnas värld och har sedan 2006 skapat produkter som kommit alla tusen och åter tusentals mindre barn till så mycket glädje och till hjälp i den viktiga språkträningen!

Anneli hittar man till vardags på Hatten Förlag.

Hasse Sjölander

Hasse Sjölander

Kompositör av Babblarnas musik

Hasse har jobbat med musik sedan 1997 och turnerat över hela världen med artister som Måns Zelmerlöv, Loreen och Arash. Förutom musiker arbetar han även som producent och låtskrivare till diverse artister som Brolle och Sanne Salomonsen.
Även ett antal musikaler och teaterföreställningar har haft den stora förmånen att ha Hasse i sitt orkesterdike; ”Singing in the rain”, ”Priscilla” och ”Allt eller inget”.
Tillsammans med Johan Rask är det Hasse som komponerat all svängig musik till Babblarna.

Johan Rask

Johan Rask

Kompositör av Babblarnas musik

Herr Rask är musiker, låtskrivare och producent. Johan jobbar med musik och ljud för allt som överhuvudtaget kan låta; dataspel, reklamfilm, dokumentärfilm, appar, mässor och muséer.
Och ja, muséer låter faktiskt.
Johan har skrivit och producerat musik och ljud för en mängd olika företag, däribland Nationalmuseum, Försvarsmakten, Telia, TV4, Peugeot och Swedbank. Som musiker och keyboardist har Johan bland annat turnerat som fältartist inom försvarsmakten.
Men hans största merit måste väl ändå vara att han har varit med från allra första början av Babblarnas resa.
Johan har, tillsammans med Anneli och Hasse, skrivit all musik till barnens favoriter.

Åsa Engman

Koreograf

Åsa är koreografen och dansaren som jobbat med allt ifrån barnteater till gigantiska Tv-produktioner, musikaler och shower.
Förutom koreograf för ”Babblarna – Första Musikalen” kommer här ett axplock ur hennes minst sagt gedigna CV. Eurovision Song Contest (både dansare och koreograf), Allsång på Skansen (dansare) Rhapsody in Rock (dansare), Diggiloo (både dansare/kör och koreograf) & Singing in the Rain (dansare). Det finns knappt en scen eller arena i Sverige där Åsa inte satt sina fantastiska dansarfötter och bidragit med sina kreativa, underbara koreografier!

Magnus Sjögren

Magnus Sjögren

Scenograf

Visst känner ni väl igen Magnus ifrån vår musikal ”Babblarna – Första Musikalen”?
Där var han nämligen en av våra fantastiska medlemmar i ensemblen och Magnus hann faktiskt spela hela 282 föreställningar över hela landet innan han sadlade om till vår scenograf.

Magnus har många strängar på sin lyra, så förutom en karriär som artist, driver han även företaget QB Bygg AB, och det är som sagt han som tillverkar scenografin till vår nya Babblarmusikal.

Så ljuvligt att Magnus är kvar i teamet för Babblarna Andra Musikalen – Bibbel Babbel Bubbel, numera iförd både verktygsbälte och ansvarig för alla tekniska frågor.

Anita Stray

Anita Stray

Dockmakare, kostym och rekvisita

I orten Kolsva i Västmanland hittar vi designern Anita Stray som idag skapar barnkläder och accessoarer för barn på företaget Wilma & Morris.
Att arbeta med Anita är en ynnest. Hon är alltid lösningsorienterad, glad, tillmötesgående och gör livet lätt för alla som arbetar med henne.
Inom show och teater har hon bland mycket annat gjort kostym till Björns Skifs show på Börsen, Lasse Berghagens show på Prinsen och till diverse artister i schlagerfestivalen.

Anita har också haft den stora äran att få skapa maskotar. Detta åt Skara Sommarland, Ving, Parken Zoo, Friidrotts-VM i Göteborg och till flera shoppingcenter i Sverige och i Norge.

David Wätte

Dockmakare till Vovvo & Faffa

David har arbetat som dockmakare i 20 år och har gjort dockor till teater, museum och film. Senast i raden till snart bioaktuella filmen ”En del av mitt hjärta”.

Vår dockmakare är en riktig mångsysslare vad det gäller docktillverkning och gör allt ifrån fjärrstyrda dockor med hundra motorer till dansande skelett på museum, sjungande Youtube-blobbar och ingefärsgubbar till reklamfilm.
David har gjort dockorna till våra nya figurer i ”Babblarna Andra Musikalen”- den busiga hunden Vovvo & papegojan Faffa.

När David fyller år så brukar det bli hoppborg och fiskdamm även för de vuxna.

Pressbilder

Pressbilder av Anja Callius/Callius Media AB:

Pressbilder

Vi som gör föreställningen

Klonk: Emma Rickfjord/Diana Ellman

Babblarkille: Emil Molin/Eric Rusch

Babblartjej: Sara Scott/Eric Rusch

Producent, manus och regi: My Blomqvist Olsberg, Mys Artisteri AB

Koreograf: Åsa Engman

Scenografi: Magnus Sjögren, QB Bygg

Kostym och dockmakare till Babblarna: Anita Stray, Wilma & Morris

Dockmakare till Faffa och Vovvo: David Wätte, Spixas Dockmakeri

Musik och sångtexter: Hasse Sjölander, Johan Rask och Anneli Tisell

Författare och kreativt nav i Babblarnas värld: Anneli Tisell, Hatten Förlag

Illustration och animation i Babblarnas värld:  Hatten Förlag

Kontakta oss

För bokning kontakta scen@babblarna.se