Babblarnas Musikal


Babblarnas musikalkompisar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och var först med förköp på kommande föreställningar och få kul musikal-nyheter.

Turnéplan & biljetter

Snart släpps biljetter till en helt ny musikal. Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev ovan och få möjlighet att knipa de bästa platserna genom att köpa biljetter före alla andra.

Om föreställningarna

Succéerna med Babblarnas musikaler och mer än 900 spelade föreställningar fortsätter snart  med ännu en svängig föreställning för småttingar.

Det blir en färgglad, interaktiv och rolig föreställning där vi blandar språklek och svängig musik – och framför musikalen med tal, tecken, sång och dans.

Rekommenderad ålder:  2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte vill sitta still.

Missa inte detta glädjepiller med barnens favoriter Babblarna!

Sagt om föreställningarna

Alla små vill se Babblarna – fullsatt på Ystads teater

Det är nästan slutsålt när barnens idoler kommer till Ystad på lördag. ”Vi ser till att det blir ett minne för livet”, säger My Blomqvist Olsberg som är regissören till musikalen om Babblarna.

Ystads Allehanda 231207 

Taket i Flygeln lyfte när barnens idoler var på plats 

Det unga publikhavet sjöng och klappade händerna så högt de kunde när favoriterna Babblarna visade upp sin musikal i Flygeln på söndagen.

Det finns en anledning till att Babblarnas vaggvisa har över 174 miljoner spelningar på Spotify. Få karaktärer är så populära som det färgglada gänget med sina trallvänliga sånger. Babba, Bobbo, Bibbi, Dadda, Doddo och Diddi är namn som sveriges föräldrar i dag kan (eller försöker lära sig) lika bra som sina egna barns namn. 

Norrköpings Tidningar 230514

Babblarna fängslade både små och stora

Turnépremiären för Babblarnas musikal lockade stor publik till Roslagsskolans aula. Barnen var peppade på att se de färgglada figurerna hoppa och dansa. ”Heeej” utbrister Klonk, och sedan går det fort för publiken att hänga på. Armar sträcks upp i luften och händer vinkar frenetiskt. På lördagens turnépremiär för Babblarnas musikal är det fullt ös.

Norrtelje Tidning 230220

Första gången jag såg min systersons min när vi satte på Babblarna glömmer jag inte.

Det är något magiskt med dessa filurer, en hemlighet bara deras minsta fans förstår fullt ut. På lördag klockan 11 respektive 14 är det dags för musikalen ”Jul & Kul med Babblarna” på Västerås konserthus. Då är det jul i Babblarnas snövita värld!

VLT, 230105

Fullsatt på Babblarna-premiären: ”Det blir alltid succé”

En sprallig och förväntansfull publik tog emot Babblarna på Kungsbacka Teater. Det var urpremiär för julshowen på lördagsförmiddagen och fortsatte med ytterligare två fullsatta föreställningar under dagen. 

– Vi hade kunnat köra hur många gånger som helst, säger Victoria Forsberg, utvecklare på teatern.

Det är en speciell stämning i foajén innan första föreställningen av Jul & kul med Babblarna. Rastlös, förväntansfull och högtidlig på en gång.

– Babblarna har varit här massor med gånger, och det blir alltid succé.

Scenen är karaktäristiskt färgglad och smyckad med julgranar. När glada karaktären Klonk gör entré riktas alla blickar mot hennes blåmetalliska dräkt och rosa tofsar på huvudet. Hon samspelar med publiken som sjunger, applåderar och kommunicerar, men höjdpunkten är antagligen julklappsutdelningen. Ursäkta spoilern, men när Diddi får en dinosaurie i sitt paket så lyfter nästan taket av entusiasm.

Kungsbacka-Posten 211023

Klappar och sjunger ihop med Babblarna

Treåringarna är förväntansfulla och ettårs-pyttisarna kollar mest på allt annat. När föreställningen väl sätter igång sitter alla stora som små som ljus, klappar och sjunger ihop med Babblarna.

– Pernilla Nilsson, Nya Lidköpings-Tidningen 220105

Sonen har lärt sig otroligt mycket tack vare Babblarna. Om språk, färger, saker, motorik – ja, om vad som helst.

”Gillar han också Babblarna?”, brukar andra småbarnsföräldrar fråga mig ibland och syfta på min snart treårige son. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska svara på den frågan. Gillar? Det är ju ett så milt och svagt ord.
Nja, för honom handlar det snarare om en intensivt brinnande passion. Något alltomfattande, som en religion. Men det kan jag inte riktigt svara, då verkar man ju lite knäpp i huvudet som förälder. Men det är faktiskt sant. Det började redan när han var fyra månader och inte ville ligga still på skötbordet. Vi behövde en snabb lösning – och Babblarna hade vi ju hört talas om.

Å ena sidan vill jag inte tänka på hur mycket pengar vi har lagt på de här figurerna. Å andra sidan känns det värt vartenda öre. Sonen har lärt sig otroligt mycket tack vare Babblarna. Om språk, färger, saker, motorik – ja, om vad som helst. Till skillnad från mycket annat på leksaksmarknaden kan jag ärligt säga att varje bok, pussel eller mjukis från Hatten förlag i Danderyd känns som en investering i mitt barns liv och utveckling.
Till förra veckans tidning pratade jag med My Blomqvist Olsberg, Ekeröbo tillika hjärnan bakom Babblarna-musikalerna (som kommer till Ekerö i höst).
Tänk om jag kunde få min treåring att begripa storheten i det här.
Jag har pratat med kungen och drottningen flera gånger. Men å sonens vägnar vill jag ändå påstå att My Blomqvist Olsberg smäller betydligt högre.
En dag hoppas jag att han förstår.”

– 190618 Mälarö Direkt, Daniel Cannervik

Barnen sjöng, klappade takten, gjorde rörelser med händerna och levde sig in i musiken

”Visst kan även en busig tvååring sitta stilla och lyssna fint. Det framkom tydligt när Babblarna uppträdde i Gamleby på fredagen.
Målgruppen noll till tre år låter som en utmaning för alla som har den minsta erfarenhet av småbarn, men när Babblarna gästade Gamleby, hade de barnens fulla uppmärksamhet.
Figurerna är färgglada och roliga. Det märktes att barnen i Gamleby hade full koll på vem som var vem av de olika Babblarna, för när två av dem ännu inte hade kommit upp på scenen, visste barnen precis vilka det var som saknades i samlingen.
Barnen sjöng, klappade takten, gjorde rörelser med händerna och levde sig in i musikalen.”

– 20190301 VT

Betyg: 4/5

”Musikalen är färgglad med bra skådespel och den är svängig med deras härliga Babblarna-sånger. De sjunger och dansar och publiken rycks med hela tiden. Något som är bra är att föreställningen kan även ses av de med hörselskada då de väver in teckenspråk i föreställningen som inte störs på något vis. En föreställning som underhåller både stora och små. Jag kan verkligen rekommendera musikalen som passar barn som känner till Babblarna och är ca 1-5 år.”

 

– 20190429 På scen

Ni lyfte Sommarkrysset till en ny dimension

”Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi, Doddo och Klonk.
Ni lyfte Sommarkrysset till en ny dimension. Stort STORT tack för att ni kom och underhöll ALLA.”

– Henrik von Zweigbergk, producent Sommarkrysset TV4

Proffsig ensemble som alltid presterar på topp

 ”Ville bara tacka för denna helgen! Måste verkligen ge Sara, Emma och Magnus en eloge för deras proffsiga inställning till det här jobbet. Att varje gång prestera på topp är verkligen imponerande.”

– Martin Johansson, turnéproducent på MT Live AB som bokat över 80 föreställningar med Babblarnas musikal 180716

ALLA älskar Babblarna

 ”ALLA älskar Babblarna! Babblarna gästade Parken Zoo under söndagen och hade en fullsatt publik under alla tre föreställningarna. Att dessa färgsprakande små figurer har blivit en stor succé råder det inga tvivel om. Det räckte med att beskåda barnens glada ansikten, som väntade med spänning på sina idoler innan föreställningen började, för att förstå det.”

– Caroline Linnakallio,  Eskilstunakuriren 180625

Jag vill se det igen

 …jag som förälder måste bara säga WOW!!!!!! Mina två pojkar är uppväxta med er, sett filmerna, alla klipp, kan alla sånger, danser osv. Men den riktiga höjdpunkten bjöd ni på idag. Vilken perfekt show. Mina grabbar var/är lyriska! Ni förgyllde verkligen deras dag och troligen för en lång tid framåt då dom kommer berätta för allt och alla att dom sett er. Harrys sa direkt när föreställningen slutade att: Jag vill se det igen.

Mamma Sofie Svensson som besökt föreställningen med sönerna i Helsingborg 180415

Babblarna – första musikalen gjorde succé på Rosers salonger

Finalen på dansveckan i Skara blev en riktig succé! Närmre 1000 personer såg föreställningen Babblarna – första musikalen på Rosers salonger i lördags.

Babblarna, ett svenskt fenomen som används i den pedagogiska förskoleverksamheten för att göra språkinlärningen rolig, har seglat upp som de allra minsta barnens absoluta favoriter med rockstjärnestatus. Den lekfulla musikalen på Rosers i lördags var inget undantag.

— Det blev verkligen en succé, den första föreställningen sålde slut innan vi ens hunnit annonsera om den, säger Anna Ohlin Ek. Då intresset var stort beslutade vi oss för att köra en extraföreställning, som också den tog slut på mindre än sju timmar. Mig veterligen är det rekord.

Skaraborgs Läns Tidning 170220

Arrangör som beställt Babblarnas musikal för första gången

Tack för föreställningarna. Jag har fått mycket positiv respons från barnen. Det gjorde starkt intryck på dem.

171212 Caroline Teir, Kultur- & föreningshandläggare, Enskede Årsta Vantörs Stadsdelsförvaltning, Stockholms stad

Babblarna fyllde Societetsparken: Som Bruce Springsteen fast för tvååringar

När de mycket populära Babblarna intog Norrtälje var NTs reporter på plats. Babblarna har blivit en stor favorit för småttingar – både hemma och i förskolan.
Arrangören för festen var Kultur- och fritidskontoret.
– Det är som Bruce Springsteen fast för tvååringar, säger Eva Rosén Lundkvist, kultursekreterare på Kultur- och fritidskontoret.

Norrtälje Tidning 170719

Babblarna-musikalen på väg mot Nyköping: ”Roligt”

Under lördagen kommer en annorlunda föreställning till Culturum i Nyköping. ”Babblarna Andra Musikalen – Bibbel Babbel Bubbel” är nämligen något så ovanligt som en stor, påkostad och interaktiv scenshow för de allra yngsta besökarna.

Sörmlands Nyheter 231129

Babba, Bibbi, Bobbo, Diddi, Dadda och Doddo på besök!

Att se Babblarna live är som att gå på The Beatles-konsert på 60-talet – högljutt, energiskt och knökat av ivriga fans. ”Babblarna – Andra musikalen” är en färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. I musikalen blandas språklek och svängig musik med tal, tecken, sång och dans.

Kungälvs-Posten, 230317 

Fullt hus när barnens favoriter kom till stan: ”De blir trollbundna”

På söndagen drog populära Babblarna fullt hus när de gästade Kungsbacka teater. Tre föreställningar blev det – och stämningen i foajén var på topp när Kungsbacka-Posten begav sig ut för att ta reda på hemligheterna bakom succén.
– De säljer ju slut snabbare än Håkan Hellström, säger Annelie Ståhl som kommit tillsammans med dottern Lykke.

Kungsbacka-Posten, 221213

Meningsfull underhållning för de allra yngsta barnen är en rätt ny genre på mediafältet

På stadsfestivalen Punkten i Helsingfors möttes två aktörer som satsar på att ge 0-3-åringarna egen, skräddarsydd infotainment: Babblarna från Sverige och BUU-klubbens Piki-BUU.

Meningsfull underhållning för de allra yngsta barnen är en rätt ny genre på mediafältet.

På scen är Babblarna dockor som samspelar med skådespelare. Publiken på Medborgarplatsen fick uppleva Babblarnas färgsprakande musikal Bibbel Babbel Bubbel.
En stor del av innehållet i Babblarnas musikal går ut på att hjälpa barn med tal och uttal och bjuda på språkträning på ett roligt, färgglatt och annorlunda sätt.

– För mig är det jätteviktigt att barnen får det som dom förväntar sig. Det kan ofta också vara den första live upplevelsen barnen har och vi vill göra den så bra som möjlig, berättar Sara Scott. Det bästa med att uppträda är nog att se barnens reaktioner till musikalen, de är så underbart ärliga!

Det var många som ville krama krama sina idoler efter föreställningens slut.

190804 Lisa Smeds, Svenska Yle

Babblarna är som rockstjärnor 

de tre skådespelarna som gestaltar Babblarna växlar mellan teckenspråktolkat tal och sång. Alltid med en uppmuntran till publiken att dansa, sjunga och prata med dem. De äldre barnen kan sjunga med i låttexterna, de yngre sjunger med i Babba, Diddi och de andra Babblarnas ”Babbel”. Energin på scen är mycket hög och skådespelarna är i ständig rörelse.

Evelina Ivarsson, Bohusläningen 211228

Det var slutsålt och fullsatt när succéföreställningen Babblarna – musikalen bjöd på sång, musik och dans. 

”Barnen jublade av förtjusning när Klonk gjorde entré på scen med sin vänliga och glada personlighet.

Föreställningen var färgglad med mycket positiv energi, sång, dans och svängig musik. Alla sjöng med i texterna, kom med glada tillrop, tjöt och klappade i händerna. Efteråt fick barnen chansen att träffa på Babblarna utanför stora salen och där uppstod ett veritabelt kramkalas med Klonk och de andra figurerna.”

Partille Tidning 180903

Betyg 5 av 5 möjliga

Betyg 5 av 5 möjliga. Rolig musikal för alla oavsett ålder. Det här är medryckande och det är svängig musik. Barnen får dansa och sjunga så mycket de vill. Det som är bra är att alla som uppträder använder sig av teckenspråk och tal samtidigt det ser naturligt ut. Ljudnivån är lagom liksom längden på föreställningen. Det här rekommenderar jag verkligen.

Camilla Käller, På scen 170311

TAKK – tecken som AKK – alternativ och kompletterande kommunaktion – i föreställningen

Idag har jag och Adelina varit på föreställning med Babblarna! Adelina var så förväntansfull, dansade under föreställningen och ropade högt ”Mera” när vi lämnade lokalen! En fullträff.

Det var fantastiskt att sitta i publiken idag och se huvudpersonen Klonk teckna från scen. Adelina svarade med att teckna från sin plats. Tänk om fler evenemang och TV-program för barn kunde använda tecken som en helt naturlig del i sin kommunikation med tittaren eller besökaren – det skulle möjliggöra för fler att ta till sig det de ser och inspirera fler att lära sig teckna.

171209 Tecken som stöd – blogg

Skön tivoliutflykt med Babblarna

Stadens yngsta knattar fick sitt lystmäte väl tillgodosett under lördagseftermiddagen. Då intog musikalversionen av de omåttligt populära Babblarna teatern på Thomas Arena.

De flesta har redan bekantat sig med karaktärerna i förskolans pedagogik och barnen är snabbt med på noterna och den svängigt medryckande showen. Klonk tar ton och lockar fram det bästa ur publiken.
— Det är fantastiskt roligt att vi kan ha Babblarna i Strängnäs en sådan här dag. De är otroligt populära och hade vi inte haft en begränsning på 200 besökare så hade vi med lätthet kunna ta in det dubbla, säger Annika Busch-Palm som är medarrangör på Multeum.
— Det är lättillgängligt, pedagogiskt och roligt. När vi har haft sagostunder på biblioteket och läst Babbelböckerna så blir det alltid fullsatt, säger hon.

Strängnäs tidning 170304

Babblarna lyckas mer än väl

Att engagera en publik bestående av 2-5-åringar är sannerligen inte ett enkelt uppdrag. Babblarna lyckas mer än väl.
När musikalen om Babblarna stannade i Borås så blev det snabbt lapp på luckan. Både ordinarie föreställningen och extrashowen sålde slut.
Och publiken får genom hela föreställningen – till stor förtjusning – hjälpa till. Klonk låter publiken hålla koll på räkningen och det märks på gensvaret i Sagateatern att publiken både känner igen och uppskattar interaktionen.
Föreställningen avslutas med Första låten, innan Babblarna möter upp för kramkalas i foajén. För en målgrupp i den här åldern är det nog allt man kan begära.

Borås tidning – Bt.se 170413

Utan tvekan drog Babblarna längsta strået på Orminge Karneval 2017

Underhållningen stod Mårten Andersson med gäster, Markoolio, Johan KLingwall, Albin Johnsén , Babblarna och många flera för. Många kom och såg artister och jag kan väl säga utan att tvekan drog Babblarna längsta strået, föreställningen passar för hela familjen och de är proffsiga och duktiga på scen.

170603 På scen, Camilla Käller

Torshällas jubileumsgeneral: ”Festivalen kunde inte ha blivit bättre”

De omåttligt populära Babblarna inledde lördagens fest med två föreställningar för de minsta barnen.
— Helt fantastiskt, det kunde inte ha blivit bättre! Så summerar Torshällas jubileumsgeneral Annika Edetun Lahtinen festivaldagarna.
— Jag tror inte jag kan önska mig något mer, säger hon.
Hon är nöjd med artisterna, allt från Babblarna för barnen till Miss Li och Loreen för att nämna några.
— Jag har bara hört positiva kommentarer, superlativ och stolthet och att de tyckt att det varit helt fantastiskt.

E-kuriren 170730

Arrangör som beställt Babblarnas musikal för andra gången

Fantastisk medryckande föreställning – jag har sällan sett så många småttingar och vuxna, dansa & sjunga tillsammans under samma tak!

170526 Britt-Marie Theander, Kultur-och fritidsförvaltningen i Höganäs

Babblarnas show föll femåriga Maggie i smaken

Under tisdagen besökte Babblarna Gävle Konserthus två gånger om. Vi lät femåriga Gävlebon Maggie Carlsson recensera den första av showerna.
Hur var showen?
– Det var en jättebra show och bra låtar som var lätt att sjunga med i. Bäst var musiken för att jag bara tycker det är så bra texter att sjunga med till.
Inga minus?
– De vuxna som var med tog lite för mycket plats så att man inte såg Babblarna-gubbarna lika bra. Så ett litet minus. Men ingenting var speciellt dåligt utan överlag var alltid bra. Det var också mycket roligare att se Babblarna i verkligen än hemma på tv:n, säger hon.

Gefle Dagblad, 221229

Sug efter Babblarnas musikal

På söndagen var det en sjunga-med-musikal med barnens favoriter Babblarna på Kulturens hus och det var många barn som tillsammans med föräldrar tagit sig dit.

Norrbotten-Kuriren, 211206

Babblarna sporrar små barns språk

Så kommer robotflickan Klonk in och ungarna är med på noterna. Att fånga upp barn är svårt men här är det inga problem. Koncentrationen lyser.

Det handlar om igenkänning och interaktion, ett koncept som visar sig slå bra. De är nu fullbokade fram till september i år.

Norra Skåne, 27 januari 2018

Om du fått barn någon gång de senaste 10 åren kan du omöjligt ha undgått att nynna med i någon av Babblarnas alla omåttligt populära låtar.

Om du fått barn någon gång de senaste 10 åren kan du omöjligt ha undgått att nynna med i någon av Babblarnas alla omåttligt populära låtar. I skrivande stund har de gjort över 175 föreställningar, och strax efter årsskiftet passerade de 100 000 sålda biljetter.

En skrattgaranterad musikal som blir ett minne för livet för barnen.

– En mamma hörde av sig och berättade att hennes dotter skrattade så mycket att hon ramlade av stolen. Det om något är ett kvitto på att vi har lyckats, avslutar My med ett leende.

Vamé 20200318

Fullt hus när barnens favoriter kom till stan: ”De blir trollbundna”

Succén var i stort sett given på förhand. Salongen fylldes av jubel och skratt när gänget bakom Babblarna showade.

De säljer ju slut snabbare än Håkan Hellström.

Kungsbacka-Posten 221213

Färgsprakande glädjepiller förgyllde novembermörkret

Hur roligt kan det bli, kanske någon förälder frågar sig? Figurer som mest säger da-da-da och do-do do gör väl ingen show? Svaret är att det blir en alldeles fantastisk föreställning. Den dansanta och skönsjungande trion på scenen lyckas kombinera eget skådespelande och Babblarnas egna rörelser i en för barnen magisk kombination. Det är roligt, medryckande och stundtals också tänkvärt. Tempot är precis lagom högt och publiken engageras på ett naturligt sätt. Det är barnteater när den är som allra bäst.

Ulricehamns tidning, 22 november 2016

Well done to all performers

 

Just saw your show in Helsinki for the city festival. I watched online. I do not know or learn Swedish however this was one of the most interesting, professional, fun and lively shows I have seen. I couldn’t take my eyes off the screen. Perhaps I should learn Swedish as well alongside Finnish!
Well done to all performers and ”beyond the scene” people!

David Edwards 190803

Biljettrusning till musikalen om Babblarna

När biljetterna släpptes i måndags sålde de slut på några timmar.
– Babblarna är galet populära just nu. Som arrangör har jag aldrig varit med om något liknande, säger Martin som själv har en fyraåring hemma i Onsala.

– När jag tog med mig affischer till dagis häromdagen blev kidsen helt vilda. Babblarna har riktig rockstjärnestatus. Jag hade själv ingen aning om att de var så populära.

Att Babblarna är färgstarka sötnosar står väl utom allt tvivel, men det finns ytterligare en dimension bakom succén. För Babblarna är genomtänkt språkträning. Bakom pedagogiken står Iréne Johansson och hennes Karlstadmodell. Det är i nära samarbete med Iréne som Anneli Tisell – kreativt nav i Babblarnas värld- har utvecklat böcker, leksaker, musik och spel sedan 2006.

Kungälvs-Posten 170309

Succé när Babblarna intog Teatern

Samtliga tre föreställningar var utsålda när de populära Babblarna gästade Halmstads Teater med sin musikal på onsdagen. Och det var ingen tvekan om att det var uppskattat – i brist på bättre alternativ fick salongens stolar bli dansgolv för flera av de yngre besökarna.

Hallandsposten 170412

Proffsigt för de minsta på teatern

En positiv första teaterupplevelse för de yngsta. Till allas lycka har uppsättningen valt bort aktörer i plyschkostym och låter Babba, Bibbi och de andra gestaltas av dockspelare. Motorn i musikalen är roboten Klonk som lotsar in barnen i föreställningen. Vi får locka in Babblarna på scen, hjälpa till att hitta deras borttappade saker och välja matsäck. Hela gänget ska nämligen på tivoli. Att låtarna känns igen märks, alla hängde glatt med under den dryga halvtimmen. Det är en framtidsinvestering att ge den här publiken en positiv första teaterupplevelse, för se, det som börjar med Babblarna kan mycket väl sluta med Lars Norén.

Irène Karlbom Häll, Eskilstunakuriren 170418

Anstormning i Säterdalens Folkpark

Vilken anstormning det var hos oss i Säterdalen när Babblarna kom! När vi passerat vårt tidigare barnteaterrekord på drygt 1000 personer, stod det ytterligare drygt 1000 i kö för att komma in. Som tur var kunde vi köra en extra föreställning, så att alla fick se showen. Och vilken härlig show, underbart!

Thomas Jansson, Säterdalens Folkpark

Under lördagseftermiddagen intog omåttligt populära Babblarna Alströmerteaterns scen i Alingsås

Över en halv miljard visningar på Youtube, fler än 550 spelade föreställningar med närmare 100 000 besökare. I helgen fick Alingsås besök av det färgglada gänget som roar och språktränar barn. Och visst märktes det att intresset var stort. Biljettkön ringlade ut på gatan utanför Alströmerteatern.

Sorlet i publiken lade sig snabbt då roboten Klonk välkomnade publiken till tillställningen, och jublet steg för varje babblare som presenterades.

Men Babblarna är mer än bara underhållning. Det är också språkträning. Den pedagogiska plattformen är Karlstadmodellen, som riktar sig till barn i tidig språkutveckling.

Alingsås Tidning 20200320

Det här är efterlängtat

För första gången stod de små barnens favoriter live på scen. Inte undra på att det var fullsatt på Kulturens hus under Babblarnas första musikal. – Det här är efterlängtat, flickorna har tjatat mycket att få se dem. De kan alla sångerna, berättade Linda Kangas. Jag tycker det är väldigt bra, de är pedagogiska och snälla och så är det väldigt bra musik. Musiken fastnar i huvudet på en gång, sade Linda Kangas.

Norrbottenkuriren 180330

Rockkonsert för de yngsta

Kanske är detta det närmaste en rockkonsert man kan komma – för de allra yngsta barnen. 3-5 år är åldersgränsen och de två föreställningarna i Luleå är utsålda. Detsamma gäller när turnén fortsätter till Piteå. Barnen ropar; Bobbo, Diddi, Babba, Doddo, Dadda….

Påminner starkt om, ja just en rockkonsert, bara att publiken är så mycket yngre, kortare, närmast nyligen född. Men att Babblarna har en lika stort stjärnstatus som Håkan Hellström för 30-åringar är med denna musikal bekräftat. Det ropas och sjungs med. Dansas. Ja, Babblarna har vunnit sin publik

Norrbottens Kuriren 10 december 2016

Det är mycket som tilltalar barn, allt är positivt hela tiden

Det ryckte i både stora och små ben när succéfigurerna från barnprogrammet med samma namn, Babblarna, kom till Skövde och bjöd på sång och musik.

Under den halvtimmes långa föreställningen bjuds det på både sång, dans och musik när Babblarna och roboten Klonk ska på utflykt för att åka bergodalbana. Och reaktionerna från barnen, i form av skratt, tjut och klappar, låter sig inte väntas på.

— Det roligaste är att möta barnen. De är otroligt engagerade och man får liksom feedback direkt. De har inget filter, säger Emma.

Något hon får belägg för efter föreställningen då långa köer av barn som med tindrande ögon ville krama sina favoritfigurer, ringlade genom foajén.

Skövde Nyheter 171126

Boka föreställning

Medverkande: 3 personer
Rekommenderad ålder: 2-5 år (yngre och äldre barn är självklart välkomna!) Det här är föreställningen för alla barn som inte kan sitta still.
Längd: ca 45 minuter
Publikmängd: Med egen teknik: 150-200 barn (med extern teknik hur många som helst)
Lokal: Gärna en upphöjd scen, sk ”biograf-sittning” med publiken på stolar framför. Spelar vi på en förskola, fungerar en gymnastiksal med barnen på golvet också. Har ni problem med att hitta en så stor lokal, tala med biblioteket eller med kulturansvarig i din kommun. Vid utomhus, publiken på bänkar eller stolar.

Scenyta: Som allra minst 9 meter brett, 7 meter djupt, 2,80 i höjd. Med fördel större. Tre ”stängda” och täckta sidor, dvs barnen ska inte kunna kika in bakom backdroppen. Tak är ett måste om vi är utomhus.

Teknik: Gruppen har med sig egen teknik för 150-200 pers. Vi skickar teknikspec vid extern teknik.
Bygg/rivtid: 2,5 h vid slutna föreställningar, 3 h vid offentliga. 1 h rivtid.

Vid offentliga föreställningar säljer vi böcker, mjukisdjur, pussel och andra produkter till bra pris efteråt.

Vi spelar i hela Sverige, dit vi beställs.

Är ni en förskola och vill gå ihop med en annan, är det inga problem. Vill ni att vi spelar två föreställningar samma dag på samma scen kostar föreställningen 75% av arvodet och en tredje föreställning kostar 50% av arvodet.

För prisoffert och mer information, kontakta oss på scen(at)babblarna.se alternativt Krista Frykman på tel 070-866 58 87 (mail är att föredra).

Medverkande:

Medverkande

Emma Rickfjord

Emma Rickfjord

Klonk

Säg hej till Emma Rickfjord som gör vår huvudroll Klonk med stor värme och musikalitet.

Emma är sopranen som under flertalet år jobbat för nöjesbolaget Dröse & Norberg där hon spelat såväl dvärg som Snövit och Dorothy i deras stora familjeföreställningar som gått land och rike runt. Emma har även haft en av rollerna i arenaturnén Djungelboken – The Musical.

Hon har också backat upp Markoolio på kör och dans under hans turnéer under tre år och nu senast var det Laleh som fick äran att ha Emma med på scen under sin senaste stora turné som dansare och sångerska.

Emma är utbildad musikalartist vid Performing Art School i Göteborg, men bor och verkar i Örebro.

Skrattet ligger nära till hands för denna Fagersta-födda donna som gestaltar vår genomhärliga Klonk och som medverkat i samtliga musikaler med Babblarna genom åren. Emma har spelat mer än 300 föreställningar med Babblarna och många fler är på ingång!

Hampus Berander

Babblarkille/Babblartjej

Härliga Hampus med sin varma utstrålning har stor erfarenhet av barn- och familjemusikaler. Efter examen på Performing Arts School i Göteborg 2021 har han spelat konstant på de stora barnscenerna.

Han har spelat Burt Healy i musikalen Annie samt Peter Pan & Kapten Krok på Lisebergsteatern i Göteborg, liksom rövare i Ronja Rövardotter på Intiman i Stockholm.

Hampus har även spelat häst som Lilla Gubben, Dunderkarlsson, Hubert och Kader i Astrid Lindgrens olika mästerverk i sommaruppsättningarna på Teatergläntan i Falkenberg.

Men det är även vuxna som fått njuta av Hampus rollprestationer när han intog Göteborgsoperan och musikalen Cabaret.

Hurra för barnen och Babblarna som får ha Hampus med på Sverigeturné!

My Blomqvist Olsberg

Manus, regi och producent

Denna mångfacetterade, energifyllda och kreativa kvinna arbetar också utanför Babblarna som artist och författare och har skapat så mycket som ett 70-tal produkter för barn och unga. Där i bland annat barnfiguren Snårpan med föreställningar, böcker och musik.

Hon har dessutom medverkat som musikalartist i föreställningar som ”Nils Karlsson Pyssling”, gjort Sverigeturné som Pippi i ”Liten musikal om Pippi Långstrump” samt agerat Findus i ”När Findus var liten och försvann”. Lägg sedan ytterligare ett antal musikaler och uppsättningar till listan så har ni ett axplock av hennes CV.

Dessutom finns, tillsammans med Hatten Förlag, flera musikalbum med egenkomponerad musik för barn med på meritlistan. Ni kanske känner igen figurerna ”Ajja & Bajja” och ”Olle & Mia”?

För att få en känsla av hennes kreativa tillvägagångssätt och filosofi, titta på Mys TEDx Talk, “How To Build Children’s Self-Esteem With Secrets From The Musical Stage”.

Anneli Tissel

Anneli Tisell

Låttexter, författare och kreativt nav i Babblarnas värld

Annelis son Nisse föddes för 25 år sedan med Downs syndrom och är den som inspirerat Anneli att utveckla böcker, leksaker, musik och spel med Babblarna.
Allt i ett nära samarbete med Iréne Johansson som grundat Karlstadmodellen och som Babblarnas pedagogik baseras på. Anneli är författare och kreativt nav i Babblarnas värld och har sedan 2006 skapat produkter som kommit alla tusen och åter tusentals mindre barn till så mycket glädje och till hjälp i den viktiga språkträningen!

Anneli hittar man till vardags på Hatten Förlag.

Anita Stray

Anita Stray

Dockmakare, kostym och rekvisita

I orten Kolsva i Västmanland hittar vi designern Anita Stray som idag skapar barnkläder och accessoarer för barn på företaget Wilma & Morris.
Att arbeta med Anita är en ynnest. Hon är alltid lösningsorienterad, glad, tillmötesgående och gör livet lätt för alla som arbetar med henne.
Inom show och teater har hon bland mycket annat gjort kostym till Björns Skifs show på Börsen, Lasse Berghagens show på Prinsen och till diverse artister i schlagerfestivalen.

Anita har också haft den stora äran att få skapa maskotar. Detta åt Skara Sommarland, Ving, Parken Zoo, Friidrotts-VM i Göteborg och till flera shoppingcenter i Sverige och i Norge.

Hasse Sjölander

Hasse Sjölander

Kompositör av Babblarnas musik

Hasse har jobbat med musik sedan 1997 och turnerat över hela världen med artister som Måns Zelmerlöv, Loreen och Arash. Förutom musiker arbetar han även som producent och låtskrivare till diverse artister som Brolle och Sanne Salomonsen.
Även ett antal musikaler och teaterföreställningar har haft den stora förmånen att ha Hasse i sitt orkesterdike; ”Singing in the rain”, ”Priscilla” och ”Allt eller inget”.
Tillsammans med Johan Rask är det Hasse som komponerat all svängig musik till Babblarna.

Johan Rask

Johan Rask

Kompositör av Babblarnas musik

Herr Rask är musiker, låtskrivare och producent. Johan jobbar med musik och ljud för allt som överhuvudtaget kan låta; dataspel, reklamfilm, dokumentärfilm, appar, mässor och muséer.
Och ja, muséer låter faktiskt.
Johan har skrivit och producerat musik och ljud för en mängd olika företag, däribland Nationalmuseum, Försvarsmakten, Telia, TV4, Peugeot och Swedbank. Som musiker och keyboardist har Johan bland annat turnerat som fältartist inom försvarsmakten.
Men hans största merit måste väl ändå vara att han har varit med från allra första början av Babblarnas resa.
Johan har, tillsammans med Anneli och Hasse, skrivit all musik till barnens favoriter.

Krista Frykman

Produktionskoordinator

Krista är inte bara produktionskoordinator på Mys Artisteri och Mys högra hand, utan hon är även sexbarnsmor och farmor till tre småttingar. Och då har hon ändå bara nyss fyllt femtio!

Showbusiness är visserligen en ny bransch för Krista, men hon har alltid jobbat med att synka, koordinera och facilitera för andra människor, vilket passar perfekt även här.

Innan arbetet som produktionskoordinator jobbade Krista på BB och hjälpte barn till världen.

Förutom att sköta logistiken kring Babblarnas turnéer, älskar hon skogspromenader med hunden, att resa, fotboll och ishockey.

Ludvig Ryman

Produktionsassistent

Att det var teater Ludvig skulle arbeta med det, det var det inget tvivel om när han skrev med stora versaler i sin mattebok: ”Varför ska jag räkna? Jag ska ju stå på scen?”.

Och så blev det. Ni kanske har sett honom på Liseberg med kaninerna, som polis på Astrid Lindgrens Värld eller agerat som det fega lejonet i Trollkarlen från Oz på teater Intiman? En bred skådespelare med fokus på att ge barnen en så rolig upplevelse det bara går.

Utöver att Ludvig kan skryta om flertalet roller, så kan han även skryta om att han är en sådan skådespelare som även har en enorm förkärlek till struktur, excel och allmän ordning. Det är det han arbetar med på Mys Artisteri AB. Det skrivs listor, görs excelark över scener och ser till att allt är i ordning i ett så rasande tempo att samtliga formel 1-förare skulle bli avundsjuka på hastigheten.

När han inte sitter med näsan i ett manus eller ett excel-ark, älskar han att varva ner med ett gött tv-spel och en påse ostbågar, som absolut måste ätas med ätpinnar.

Anja Callius

Fotograf

Anja är Babblarna på scens egen husfotograf!

Anja är bland annat utbildad på fotoskola i Köpenhamn och har fått ett stipendium av Hasselblad till Brooks Institute of Photography i USA. Hon har fotograferat i nästan hela sitt liv och tar bilder åt både företag, tidningar och organisationer. Jobben kan variera mellan inredning, mat, porträtt, teater och industri.

Anjas man är också fotograf och hans mellannamn råkar helt osannolikt vara Babba!

Pressbilder

Pressbilder av Anja Callius/Callius Media AB:

Pressbilder

Vi som gör föreställningen

Producent, manus och regi: My Blomqvist Olsberg, Mys Artisteri AB

Musik och sångtexter: Hasse Sjölander, Johan Rask och Anneli Tisell

Författare och kreativt nav i Babblarnas värld: Anneli Tisell, Hatten Förlag

Illustration och animation i Babblarnas värld: Hatten Förlag

Kontakta oss

För bokning kontakta scen@babblarna.se