SPELINSTRUKTION

Doddo Lotto

Social kompetens & känslor

Doddo Lotto

Oj! Doddo är arg, Diddi är trött och Dadda är glad.

Bildkorten passar att samla på brickorna på två olika sätt. Antingen lika på lika: Dadda är gladDadda är glad. Eller så sorteras bildkorten per figur: Dadda är glad, ledsen, förvånad och rädd.

Med spelet blir det lätt och roligt att arbeta med barnens förståelse för egna och andras känslor samt locka till eget berättande.

Skriv ut spelinstruktion

Ladda ner PDF

Skicka regler till min e-post

  Innehåll:

  6 dubbelsidiga lottoplattor

  Ena sidan på lottoplattan används som ett vanligt lotto där deltagarna samlar de bilder som är likadana som de på lottoplattan och lägger lika på lika.

  Den andra sidan av lottoplattan används till att istället sortera korten på varje figurs egen bricka och prata om hur just den figuren känner sig på de olika korten.

  18 kort

  Gör så här:

  1. Välj ett av spelen
  Vänd lottoplattorna så att alla deltagare har samma sida upp.

  2. Samla de lösa korten

  Spelförslag 1: Vanligt lotto
  Dra ett kort i taget, benämn hur figuren känner sig och lägg kortet på rätt plats på den bricka där det passar.

  För att göra spelet lite svårare kan ni lägga till regeln att den som drar kortet inte får visa det utan bara säga vad det är på kortet och låta de andra leta på sina brickor. När någon gissar rätt läggs kortet på rätt plats.

  Spelförslag 2: Sortera utifrån figur
  Lottoplattan med de tomma rutorna används till att samla på en figurs känslor. Gör på samma sätt som i spelet ovan. Dra ett kort i taget och benämn det som syns i bilden, exempelvis “Dadda är förvånad.” Lägg sedan kortet på en av de tomma rutorna på rätt bricka, i detta fall Daddas.

  © Hatten Förlag

  www.hattenforlag.se